avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Buna ziua,

Am divortat de sotul meu acum 3 ani iar el acum dupa trei ani vrea sa faca partaj si sa impartim lucruri pentru care nu detine acte.

Aceste bunuri sunt urmatoarele:
-3porci
-10 gaini
-5 vaci
-usile si geamurile de la apartament

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters136598 , utilizator 12:46, 6 Februarie 2013
Trebuie sa dovedeasca ca aceste bunuri exista si ca sunt cumparate in timpul casatoriei.
Pt usi si ferestre trebuie sa se indrepte impotriva proprietarului casei cu o actiune in pretentii, sa aduca dovezi ca a investit in acea casa.
Apartamentul este am meu cumparat inainte de casatorie.

Va multumesc anticipat
Conform legi oricine are un interes sau se considera nedreptatit se poate adresa cu o cerere instantei. art. Art. 109 alin. (1) Cod procedura civila stipuleaza faptul ca "Oricine pretinde un drept împotriva unei alte persoane trebuie să facă o cerere înaintea instanţei competente."
Partajul judic Odata cu divortul, inceteaza si regimul matrimonial intre soti. Partajul fiind reglementat de art. 673 si urm. Cod procedura civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)
Conventia matrimoniala mariaci mariaci buna ziua, sunt interesata sa stiu daca, in lumina noului cod civil, regimul matrimonial al bunurilor detinute de soti poate fi modificat in timpul ... (vezi toată discuția)
Poate face obiectul partajului un teren cumpărat în timpul procesului de divorț? George912203 George912203 Daca un teren este cumparat de unul dintre soti in timpul procesului de divort iar in contractul de vanzare cumparare apare la cumparator numele sotului cu ... (vezi toată discuția)