avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua! V-as ruga sa ma ajutati ! vreau sa divortez . Sunt separata in fapt de sotul meu de 12 ani. El locuieste in Spania de tot atata timp. Avem doi copii, cel mare face 19 ani, iar cel mic in septembrie face 18 ani. Copii i-am impartit cu ani in urma de comun acord, cel mare la mine, cel mic la tatal lui. Nu am pretins pensie si ne intelegem destul de bine. Amandoi dorim sa divortam ca sa ne putem casatori. El are déjà un alt copil acolo, iar eu doresc sa ma casatoresc. Putem divorta fara sa vina el din Spania, pt ca nu poate veni, iar copilul nu –l poate aduce. Se poate sa trimita un acord scris ceva de acolo?
Mentionez ca un avem nimic de impartit, iar copilul cel mic vrea sa ramana cu tatal lui ca sa termine scoala acolo. Va multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:52, 8 Februarie 2013
Cel mai usor ar fi sa asteptati sa faca si cel mic 18 ani, astfel incat sa fie vorba despre un divort fara copii.

Apoi veti putea divorta insa numai prin instanta datorita faptului ca nu sunt ambele parti prezente.
multumesc! el are adresa pe buletin la mine acasa, nu-l pot cita aici, sa nu se prezinte si sa se procedeze in lipsa?
Ba da, dar daca va dovedi ca din rea credinta l-ati citat unde nu locuieste, poate contesta in anulare si o luati cu divortul de la capat.
Daca dansul e de acord, puteti proceda si asa. Il citati, dansul trimite o intampinare pe adresa judecatoriei ca e de acord cu divortul si terminati mai repede.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Acordul se constata personal, va fi nevoie de martori... mai rapid ar fi la notar.
La notar, dar este nevoie de prezenta ambIlor soti.

Alte discuții în legătură

Divort VIORICA ILIESCU VIORICA ILIESCU buna ziua! as dori sa stiu si eu cum pot divorta de sotul meu, de care in fapt sunt separata de 12 ani,? avem impreuna 2 copii, cel mare de 18 ani care sta cu ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna lavvinia77 lavvinia77 Buna ziua, sunt divortata din 2006, am un baietel care acum are 9 ani fiindu-mi incredintat mie spre crestere.Fostul sot locuieste de 5 ani in Spania. Datorita ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu florysterie florysterie sotul meu dupa 20 ani casnicie a fugit in spania cu una de 32 ani cu 5 copii nu vreau sa bag divort dar am 2 copii unul minor si unul acu primul an la ... (vezi toată discuția)