Va rog un sfat in urmatoareasituatie:
Locuiesc in strainatate cu dubla cetatenie.In anul 1987 am achizitionat un teren si casa sub semnatura privata de la o persoana .Nu am facut acte pentru ca nu se putea.Terenul si casa au ramas in administrarea mamei mele. Intrer timp am facut mai multe imbunatatiri,sau am trimis bani din strainatate pentru acest lucru.M-am inteles cu mama ca pina la moartea sa sa administreze acea casa si teren. In anul 2007 aceasta a decedat .Am inceput sa fac dmersurile in legatura cu casa (acte nu am facut ) .
Spre foarte marea mea surpriza am constatat ca pe acea casa si teren isi facuse ,nu stiu cum acte un frate al meu din anul 1997.Adica pe casa platita de mine .pe banii mei. Nu am putut ajunge la o intelegere cu el este practic un escroc.Eu am avut probleme de sanatate si am si nu am mai putut veni in tara Acesta a pus-a si in vinzare si se pare ca are cumparator.
Ce mai pot face in aceasta situatie.Persoana de la care am cumparat poate
confirma acest aspect.
Nu cred ca veti mai putea face nimic. Daca nu ati avut acte de proprietate atunci cel care stapaneste si foloseste imobilul este considerat proprietar, putand invoca uzucapiunea.
Cum mama este decedata la acest moment nu va putea sustine varianta dvs., nici in ceea ce priveste sumele de bani. E greu de demonstrat ca au fost folosite la imbunatatiri si nu pentru intretinerea mamei dvs, de exemplu.
In plus ar trebui sa anulati actul de proprietate al fratelui, insa dvs - la randul dvs - nu veti putea invoca cu suuces uzucapiunea pt ca nu ati avut posesie. Iar proprietar cu acte nu sunteti.
Revendicare
Gisela Eremia
Buna ziua as avea o intrebare si v-as fi foarte recunoscatoare pentru raspunsul dumneawoastra. Am mai postat aici aceasta intrebare insa de fiecare data am ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune?
danieal
va supun atentiei urmatoarea situatie in care se afla mama mea:tatal decedat 1987, se emite titul proprietate pentru teren extravilan legea 18 ,avand inscrisi ... (vezi toată discuția)