Nu dvs aveti obligatia de a plati amenda ci fratele dvs adica contravenientul.
Mai mult amenzile nici macar nu se "mostenesc"( art 29, alin 2 , cod de procedura fiscala).
Trebuie sa va adresati sefului incasatoarei adica sefului de serviciu de impzite si taxe sau contabilului sef din primarie.
Chiar daca ar fi fost amenda dvs, aveti dreptul sa alegeti tipul de creanta pe care-l achitati
conform Codului de procedura fiscala:
"Art. 115 Ordinea stingerii datoriilor
(1) Dacă un contribuabil datorează mai multe tipuri de impozite, taxe, contribuţii şi alte sume reprezentând creanţe fiscale prevăzute la art. 21 alin. (2) lit. a),
iar suma plătită nu este suficientă pentru a stinge toate datoriile, atunci se sting datoriile corelative acelui tip de creanţă fiscală principală pe care o stabileşte contribuabilul sau care este distribuită, potrivit prevederilor art. 114, de către organul fiscal competent, după caz, stingerea efectuându-se, de drept, în următoarea ordine ..."
[ link extern ]
In cazul in care administrarea rolurilor nominale unice este astfel facuta la directia de impozite si taxe din localitatea dvs, adica rolul are in componenta coproprietarii bunurilor imobile si mobile deci sunt contribuabili coindivizari, este necesar sa deschida un alt rol pentru fratele dvs unde trebuie sa debiteze amenda conform punctelor 229 si urmatoarele din normele metodologice de aplicare a art 288 din codul fiscal.
Rolurile contribuabililor cindivizari nu trebuie sa cuprinda decat bunurile detinute impreuna.
229. Rolul nominal unic reprezintă fişa unică a contribuabilului care conţine elementele de identificare, precum şi creanţele bugetare ale acestuia la nivelul comunei, oraşului, municipiului sau sectorului municipiului Bucureşti, individualizată printr-un număr de rol, începând cu nr. 1 şi până la numărul care asigură înregistrarea tuturor contribuabililor. Se recomandă, în special, la unităţile administrativ-teritoriale cu un număr mare de contribuabili să se deschidă registre de rol nominal unic pentru persoane fizice şi registre de rol nominal unic pentru persoane juridice.
230. Contribuabililor coindivizari li se deschide rolul nominal unic după cum urmează:
a) în cazul moştenitorilor aflaţi în indiviziune, pe numele autorului succesiunii;
b) în cazul celorlalţi coindivizari, în următoarea ordine:
1. pe numele celui care efectuează declaraţia fiscală;
2. pe numele celui care are domiciliul în unitatea administrativ-teritorială respectivă;
3. pe numele celui care are reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială respectivă;
4. pe numele primului înscris în actul prin care se atestă dreptul de proprietate.
231. Este interzisă atribuirea de două sau mai multe numere de rol aceluiaşi contribuabil la nivelul aceleiaşi comune, aceluiaşi oraş, municipiu sau sector al municipiului Bucureşti, după caz.
232. În cazul în care pe seama contribuabilului respectiv se stabilesc numai debite de natura amenzilor, imputaţiilor, despăgubirilor etc., înregistrarea acestora se poate face în registrele de rol alte venituri, model stabilit potrivit pct. 256.
[ link extern ]