avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Lista creante bugetare
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Lista creante bugetare

Am si eu o intrebare legata de o lista de ramasita si suprasolviri la sfaritul anului 2012. Pe aceasta lista exista pozitii fara nume ,prenume,adresa,dar exista debite de incasat. Acest lucru vine incepand din anul 2004. Oare este ok aceasta? Precizez ca valoarea debitelor fara nume ,prenume,domiciliu este o valoare cam mare,si exista intr un rol nominal unic cu 99999,toate la acest nr.de rol. Intrebarea mea este daca e legal acest lucru? Se poate debita pe cineva fara nume,prenume,si domiciliu si unde pot sa clarific acest lucru?
Ultima modificare: Duminică, 6 Octombrie 2013
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 23:47, 6 Octombrie 2013
Corect nu este .
Potrivit punctului 229 din normele metodologice de aplicare ale art. 288 -cod fiscal :
229. Rolul nominal unic reprezintă fişa unică a contribuabilului care conţine elementele de identificare, precum şi creanţele bugetare ale acestuia la nivelul comunei, oraşului, municipiului sau sectorului municipiului Bucureşti, individualizată printr-un număr de rol, începând cu nr. 1 şi până la numărul care asigură înregistrarea tuturor contribuabililor. Se recomandă, în special, la unităţile administrativ-teritoriale cu un număr mare de contribuabili să se deschidă registre de rol nominal unic pentru persoane fizice şi registre de rol nominal unic pentru persoane juridice.
[ link extern ]

Chiar si in cazul in care se fac plati fara debit trrebuie trecute : denumirea in cazul persoanei juridice / numele si prenumele in cazul persoanei fizice si codul de identificare fiscala.

Pentru a clarifica situatia reala sau mai bine spus pentru a separa debitele si platile pe roluri diferite nu aveti ce face decat sa analizati acest rol din anul in care a fost creat si sa identificati caror persoane le corespund debitele si platile.

De situatia acesta trebuie sa ia cunostinta :seful compartimentului de stabilire impozite si taxe locale, directorul economic si seful compatimentului de audit intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe apartament emilot66 emilot66 Eu si fratele meu suntem copropietari pe apartamentul in care locuim. Acum o saptamana am vrut sa platesc impozitul la Primarie dar surpriza! Mi-sa spus pe un ... (vezi toată discuția)
Certificatul fiscal persoane fizice cool123 cool123 daca certificatul fiscal emis pentru persoana fizica iar el atesta ca la adresa de domiciliu figureaza sotul si sotia cu datele de identificare ale sotului , ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate de a plati impozitul ioanagertrude ioanagertrude Buna seara. Am o nelamurire cu privire la cazul unei persoane care este divortata, partajul nu s-a facut iar fostul sot este condamnat la inchisoare. Femeia ... (vezi toată discuția)