avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen recurs

La dezbaterea din instanta a unei ordonante presedintiale, sunt prezente partile, dar pronuntarea se amana pe a doua zi.
A doua zi, nu este prezenta nici una din parti.
Intrebare: Care este termenul depunerii recursului?
- 5 zile de la pronuntarea in sedinta publica
- 5 zile de la primirea motivarii
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:45, 7 Februarie 2013
conform CPC, 5 zile de la pronuntare.
Da, legea este clara in acest sens.
Eu de pilda daca vreau sa declar recurs fac tot ce pot ca sa obtin hotararea si sa am si timp sa motivez recursul in termen de 5 zile de la pronuntare.

Insa, am inteles ca exista si instante care considera ca daca declarati in termen de 5 zile de la comunicare va aflati in termen.
Cum nu mizez deloc pe noroc pur in astfel de situatii procedez cum am aratat mai sus desi este teribil de greu ca sa reusesti asa ceva...
Cata vreme ordonanta s-a judecat cu citarea partilor, termenul de recurs curge de la pronuntare iar amanarea pronuntarii nu schimba cu nimic situatia in acest sens.
Art. 582
(1)Ordonanţa este supusă recursului în termen de 5 zile de la pronunţare, dacă s-a dat cu citarea părţilor şi de la comunicare, dacă s-a dat fără citarea lor.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs ordonanta presedintiala Bograv Bograv Cum pot depune recurs la o hotarare pe ordonanta presedintiala, comunicarea scrisa a hotararii am primit-o pe data 24.04.2013 iar pronuntarea a fost in data in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lilianabh lilianabh Buna ziua! Initial am cerut revenirea la numele de fata,apoi am facut recurs pt.pastrarea numelui avand in vedere prejudecatile din Romania,pt.a fi pe acelasi ... (vezi toată discuția)
Contestatie ordonanta presedintiala - incredintare minor divinesmihai divinesmihai In cazul in care o ordonanta presedentiala pentru stabilirea unui program provizoriu de vizita pt un minor este respinsa, se poate face recurs la ea? (vezi toată discuția)