avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Marile grseseli ale justitiei!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Marile grseseli ale justitiei!!!

Buna ziua,
am inchiriat anul trecut pe o perioada de 1 an un apartament unei familii. Ne-am inteles si am stabilit chitia la 200 euro pe luna.
Contractul este inregistrat la finante si are ca ultim termen data de 1mai 2013.
Pana la 1 decembrie 2012 am primit chiria stipulata in contract asa cum am stabilit: ma duceam eu si o luam de la chirias.
Acum la 1 ianuarie2013, chiriasul mi-a dat doar 50 de euro si mi-a spus ca doar atat va fi chiria ca lui i se pare mult cei 200 euro.
Am incercat sa fac o negociere avantajoasa pentru amandoua partile, insa mi s-a spus ca doar atat.
In contract am clauza ca in caz de neplata a chiriei sa pot face rezilierea contractului.
BUN. Am luat legatura cu un avocatel si mi-a zis asa:
Mai intai faceti o notificare catre el si asteptati sa treaca o luna de zile apoi mai vedem
Am facut intocmai. La data de 5 ianuarie a.c. am pus-o la posta cu confirmare de primire.
Azi mi s-a spus de acelasi avocatel ca nu pot cere rezilierea decat daca trei luni consecutive nu primesc chiria; si abia atunci cu executor si tot tacamul il dau afara...deci toata nebunia ma duce la data de 1 mai.
Apoi pot sa-l dau in judecata dar cica-mi trebuie martori care sa fi vazut ca nu am luat chiria si apoi trebuie demonstrat ca pana acum am luat cei 200 euro iar acum sa demonstrez ca nu iau decat 50 euro...
Sunt sincer ametit de ce mi se spune iar ca sa puna sare pe rana tot acelasi avocat mi-a spus ca legea acorda mai multe drepturi chiriasilor decat propietarilor.
Ce pot face?????
Cel mai recent răspuns: ContSters258804 , utilizator 22:52, 6 Februarie 2013
Conform art.1830 cod civil,daca una din partile contractului de inchiriere nu isi executa obligatiile,cealalta parte are dreptul la reziliere.Nu este nevoie de nicio notificare sau vreun termen de preaviz intrucat durata contractului este determinata.In ceea ce priveste proba platii,aceasta se face prin intermediul chitantelor si este in sarcina chiriasului.Nu stiu cine v-a spus dvs ca trebuie sa demonstrati prin martori ca nu ati primit chiria,ar insemna ca cineva ar trebui sa stea 24/24 langa dvs. si chiar si asa exista posibilitatea unei plati prin intermediul bancii.Aberatie mai mare ca asta nu am auzit in viata mea.Nu mai ascultati ce zic toti "priceputii" si luati legatura cu un avocat competent.
Culmea este ca cel la care am fost este recomandat cel mai bun avocat.
Deci ce pot face mai exact acum? Chiriasul sta inca in imobil pe luna actuala a vrut sa-mi dea tot 50 de euro dar nu i-am mai acceptat si i-am spus sa-mi faca plata prin mandat postal cu suma inscrisa.
Nu a facut nici un fel de plata. Deci ce pot face ?
Pai v-am spus,puteti cere in instanta rezilierea contractului plus daune interese.Sunteti sigur ca este stipulat expres termenul la care expira inchirierea?In caz afirmativ, nu este nevoie de vreo notificare cu termen de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Razgandire chirias in perioada de preaviz skynetmhmh skynetmhmh Bina ziua Ma lovesc de urmatoarea situatie Am un contract de inchiriere si chiriasul m-a notificat conform contractului cu 30 zile inainte (perioada de ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala contract inchiriere - proprietar abuziv Cosmin_Andrei Cosmin_Andrei Buna ziua. Am o intrebare privind un contract de inchiriere pe o durata de un an, efectuat in luna septembrie a anului trecut. La Rezilierea contractului este ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)