avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

buna ziua .un prieten are nevoie de sfatul d-voastra.prietenul este intr-un divort si ar dori ca fetita sa locuiasca cu el avand in vedere ca a divortat de sotie ptr ca aceasta traia cu cineva.ptr ca isi neglijeaza fetita si ptr ca o bate ,el nu mai este deacord sa o incredinteze mamei.fetita are 6 ani.ce seanse are sa-i fie lui incredintata.
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 11:25, 15 Februarie 2009
Judecatorul are obligatia sa asculte doar copiii care au peste 10 ani,insa, in functie de dezvoltarea fizica si psihica a copiilor, pot fi ascultati si copiii mai mici- inclusiv fetita dvs. in varsta de 6 ani.
In privinta incredintarii (- reincredintare- daca deja exista o hotarare de divort )
daca veti avea probe suficiente din care sa reiasa ca mamaisi neglijeaza fetita- caracterizare de la gradinita/scoala,ancheta sociala,certificat medico-legal, adeverinta psiholog, martori, inclusiv "interogatoriul "fetitei- aveti toate sansele sa va fie incredintata. Faptul ca mama are pe altcineva nu constituie un impediment in a-i fi incredintata, insa daca din cauza acestei relatii o neglijeaza, sau si partenerul actual se comporta urat cu fetita, sansele sunt ale dvs.multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort maria_radu maria_radu As dori sa aflu unde se plateste taxa de timbru fiscal pentru divort ( am gasit doua variante pe internet: ba la CEC -ul mare in contul judecatoriei in raza ... (vezi toată discuția)
Divort MITRITZA71 MITRITZA71 Pot obtine desfasuratorul de la telefonul sotului meu prin instanta in cazul in care vreau sa dovedesc ca ma inseala cu alta femeie?Si cum? (vezi toată discuția)
In legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti mary2427 mary2427 am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea ... (vezi toată discuția)