avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul doreste sa ma puna pe liber dupa concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul doreste sa ma puna pe liber dupa concediu maternal de 1 an

Buna ziua.

Situatia mea este urmatoarea: imi expira concediul maternal de 1 an.
Am instiintat angajatorul ca urmeaza sa ma intorc la munca si el mi-a comunicat ca e ok, dar ca ma va pune pe liber (va face formele legale sa ma concedieze) pentru ca a gasit pe altcineva caruia sa-i dea un salar mai mic.

In aceste conditii plasa mea de siguranta ar fi sa-mi prelungesc concediul maternal, dar am inteles ca nu se poate. Ce optiuni am?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: delia1 , utilizator 07:16, 7 Februarie 2013
Daca va concediaza, contrar prevederilor legale pe o perioad cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC, atunci veti putea contesta in instanta decizia respectiva la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul.
Multumesc de raspuns.
daca sunteti in plata stimulent de insertie si puteti face dovada ei (prin adeverinta) protectia maternitatii este pe toata periada platii stimulentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

1 an sau 2 ani concediu de maternitate ? MirryB MirryB Buna ziua, As dori sa stiu care este diferenta intre a alege 1 an sau 2 ani de concediu maternal. Daca optez sa raman in Ccc 1 an, apoi prelungesc cu inca ... (vezi toată discuția)
Inchidere punct de lucru medeeathing medeeathing Buna ziua, Am rugamintea sa imi scrieti si mie ce drepturi am in cazul inchiderii punctului de lucru. Mentionez ca sunt in perioada stimulentului de insertie ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie fara ccc ayluh ayluh Buna ziua, As dori si eu sa stiu daca pot sa aplic pentru stimulentul de insertie in conditia in care eu nu am aplicat pentru CCC. Am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)