avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate RCA dupa deces proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate RCA dupa deces proprietar

Buna ziua,
Proprietarul masinii a decedat de curand, nu s-a facut inca succesiunea.
Asigurarea RCA este inca valabila? Masina poate fi condusa de mostenitori sau alte persoane?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana Florentina , utilizator 11:38, 15 Septembrie 2022
Pentru a beneficia de clauzele din polita de asigurare RCA ,este necesar ca solicitantul sa fie persoana inscrisa in documentele de identificare a autovehiculului carte de identitate/talon
In cazul in care a survenit decesul titularului de polita RCA , puteti solicita asiguratorului restituirea primei de asigurare.
Pentru restituirea primei aferente perioadei ramase din asigurare (intre data decesului titularului si cea a expirarii valabilitatii politei RCA) trebuie sa va adresati asiguratorului cu urmatoarele documente:
Copia certificatului de radiere, stampilat si datat de politie
Polita de asigurare RCA în original
Copia documentului care certifica plata politei RCA (chitanta/OP)
Cotorul vignetei RCA


Nu poate radia masina fara a avea dovada calitatii de mostenitori.
Multumesc.
Inteleg deci ca RCA-ul nu mai este valabil, in sensul ca daca are loc un eveniment asigurat, compania de asigurari nu va mai despagubi.
Nu ma intereseaza atat de mult restituirea sumei ramase.

O zi buna
Buna ziua!
Tatal meu a decedat acum cateva luni, am dezbatut succesiunea si suntem 2 mostenitori, eu si mama . Talonul si cartea de identitate a masini sunt pe numele lui (decedatului). Cum trebuie procedat pentru a obtine o asigurare auto noi neavand permis?
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2022
Diana Florentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate asigurare pe numele unei persoane decedate crisstina_ crisstina_ Buna ziua!As dori sa stiu daca o asigurare RCA si una de locuinta obligatorie mai e valabila daca a decedat persoana pe numele caruia era facuta asigurarea sau ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, soțul meu a decedat,nu am făcut succesiunea,am ... avram1977 avram1977 Bună ziua, Soțul meu a decedat,nu am făcut succesiunea,am o mașină care era pe numele lui,expira asigurarea obligatorie, o pot reînnoi sa pot circula cu ... (vezi toată discuția)
Titular imprumut decedat marius_cluj marius_cluj buna ziua, datele problemei sunt: credit de nevoi personale ~20 k eur : un titular, un coplatitor si o ipoteca pe un apartament care nu apartinea ... (vezi toată discuția)