Buna ziua!As dori sa stiu daca o asigurare RCA si una de locuinta obligatorie mai e valabila daca a decedat persoana pe numele caruia era facuta asigurarea sau ar trebui facute alte asigurari pe numele mostenitorilor?Mentionez ca mostenitorii persoanei respective sunt sotia si fiul dar inca nu au deschis succesiunea.
Va multumesc!
Pentru a beneficia de clauzele din polita de asigurare RCA ,este necesar ca solicitantul sa fie persoana inscrisa in documentele de identificare a autovehiculului carte de identitate/talon
In cazul in care a survenit decesul titularului de polita RCA , puteti solicita asiguratorului restituirea primei de asigurare.
Pentru restituirea primei aferente perioadei ramase din asigurare (intre data decesului titularului si cea a expirarii valabilitatii politei RCA) trebuie sa va adresati asiguratorului cu urmatoarele documente:
Copia certificatului de radiere, stampilat si datat de politie
Polita de asigurare RCA în original
Copia documentului care certifica plata politei RCA (chitanta/OP)
Cotorul vignetei RCA
Cerere de restituire completata si semnata, iar, in cazul persoanelor juridice si stampilata.
Dreptul la restituire se pierde daca a fost avizata (se afla in derulare un dosar de dauna) sau a fost platita o dauna pe polita in cauza.
Rca
cristianx004
de curand am cumparat o masina sh ....daca o inmatriculez pe numele meu trebuie sa ii fac alt rca?acesta este valabil pana la sfarsitul anului....rca nu se ... (vezi toată discuția)