avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Raspundere asociati in limita capitalului social
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Raspundere asociati in limita capitalului social

Buna ziua,

O societate doreste sa intre in insolventa. Ea nu mai are activitate din 2010. Capitalul social este de 160 mii lei. Are unproces pierdut de 40 mii euro. Tertul care a castigat procesul are investitie cu titlu executor. In cazul in care asociatii cer falimentul firmei, ei vor fi trasi la raspundere in limita capitalului social, adica 160 mii lei? Si daca da, se pot executa bunurile proprietatea lor? Daca unul din asociati nu are bunuri in Romania, se pot executa? Daca unul din asociati e o firma, aceasta poate fi executata? Care pot fi consecintele? (Daca se poate un cadru legal).
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 13:52, 8 Februarie 2013
Asociatii vor raspunde in limita participarii lor la constituirea capitalului social al firmei.
Raspunderea lor pentru aparitia starii de insolventa a debitorului poate fi atrasa in conditiile Art. 138 si urm. din LEgea nr. 85/2006-republicata.
Ce inseamna raspundere in limita capitalului social? Mai concret. Daca capitalul social este de 160 mii lei, bani care nu mai exista, ei au fost cheltuiti pentru activitatile firmei, ramanand o datorie catre asociati, cum sa raspunda cu ei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere administrator TESTOS TESTOS DACA SUNT ADMINISTRATOR AL UNEI FIRME NOI INFIINTATE... CE MI SE POATE INTAMPLA DACA FIRMA AR DA FALIMENT SAU AR APUCA PE MAINI GRESITE ? (vezi toată discuția)
Raspunderea juridica in srl - caz de faliment, insolventa Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. Capitalul social de infiintare a unui SRL este de 200 lei. Din ceea ce cunosc eu, raspunderea juridica este limitata la aceasta suma. Exista o ... (vezi toată discuția)
Cedare srl cu datorii cristinahajdu cristinahajdu Buna seara, Am nevoie de niste lamuriri daca ma poate ajuta cineva... Tatal meu are(a avut) o SRL(unic asociat)......anul trebut in septembrie a introdus in ... (vezi toată discuția)