avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inspectie ANAF sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inspectie ANAF sediu social

Buna ziua,
Am depus pentru inregistrarea in scopuri de TVA o declaratie pe propie raspundere pentru ca desfasor activitatea la sediul social. Mi s-s spus ca vor veni inspectorii ANAF in vizita. Imi poate spune cineva ce anume verifica? Activitatea pe care vreau sa o desfasor se bazeaza pe folosirea internetului si a telefonului, nu primesc clienti la sediu.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: liviu.v , utilizator 20:01, 18 Martie 2015
Doar verifică dacă într-adevăr funcţionezi şi acel sediu "există". Ca nu cumva să fie undeva într-o "baracă" sau cine ştie "în vârful unui copac" unde îşi mai au sediul încă alte cincizeci de societăţi - nu că lucrul aceasta nu ar fi cu putinţă.
Faptul că vrei să fii plătitor de TVA înseamnă că ai gânduri mari, adică să depăşeşti 65000 euro. Aşa că ANAF-ul trebuie să ştie.
Nu te necăji vei primi avizul.
Amenajati-va la sediul social declarat o masa de lucru, un scaun, tineti acolo documentele de constituire si alte documente ale societatii (registre, facturi, chitantiere etc.), adica sa se vada ca utilizati acel sediu pentru societate.
vreau sa prestez servicii catre persoane juridice- din cate am citit este mai bine sa fie platiroare de TVA. inca nu am avut activitate pe firma-este infiintata in decembrie 2012. daca nu am inca activitate inspectorii imi solicita sa am un spatiu amenajat la sediul social?
multumesc.
Dumneavoastra trebuie sa faceti dovada ca societatea are sediul acolo si isi desfasoara activitatea de baza acolo, ca are o masa si un scaun, ca are un creion, un pix cu care administratorul scrie facturi, chitante, alte documente. Puneti ceva pe masa, un biblioraft cu documentele de constituire ale societatii, un registru, carti, ceva care sa aiba legatura cu ceea ce veti face.
Este un mare dezavantaj ca vrei sa fii platitor TVA. Chiar daca vrei să prestezi servicii către persoane juridice, poţi fi neplătitor de TVA. Gândeşte-te că nu o să ai cheltuieli, nu o să poţi deduce TVA şi o să ai de plătit mereu TVA.
Până la 65000 de euro de ce vrei să te complici?
Părerea mea că este o mare greşeală că ceri să fii plătitor de TVA.

Alte discuții în legătură

Platitor de tva SLuiza SLuiza 1. Ce trebuie sa fac sa devin platitor de TVA? Mentionez ca doar ce mi-am infiintat firma si inca nu am inceput activitatea in domeniul ales (comert) caci nu ... (vezi toată discuția)
Sediu social fara activitate si platitor de tva mihaidp mihaidp Buna dimineata, Imi deschid o firma. Sediul social este apartamentul in care locuiesc si vreau sa-l declar fara activitate. Vreau ca firma sa fie platitoare ... (vezi toată discuția)
Organ competent inregistrare platitor tva hillfingerr hillfingerr buna ziua, care-i procedura daca vreau ca SRL-ul meu sa fie platitor de TVA? am auzit ca ar trebui realizat un dosar si depus in alta parte nu la ORC, e ... (vezi toată discuția)