avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda penala

Am o amenda penala ne platita si mia venit de la anf sa o primesc si va rog dc puteti sa imi raspundeto mai concret ce inseamna va multumesc.
Si as dori sa va mai intreb dc sa pus in vigoare lege de la 1feb,cea de mediere si ce inseamna,va rog::(
Ultima modificare: Miercuri, 6 Februarie 2013
ion29, utilizator
Dvs. ştiaţi că aveţi de plătit această amendă? Adică, ştiaţi că aţi fost condamnat penal la amendă? Dacă ştiaţi, ar trebui să ştiţi şi că trebuie să o achitaţi.Încercaţi să vorbiţi cu cei de la ANAF şi să obţineţi o eşalonare a plăţii, dacă nu puteţi într-o singură tranşă.Aţi putea fi chiar executat silit.
Legea despre care vă interesaţi va fi în vigoare începând cu data de 15 februarie şi se referă la obligativitatea părţilor litigante , din anumite cauze civile sau de altă natură, strict determinate de lege, ca înainte de a depune o acţiune în instanţă, să parcurgă o şedinţă de informare cu privire la avantajele medierii .Aceasta presupune ca părţile sa ia legătura cu un mediator autorizat şi să participe la această şedinţă, în urma căreia i se va elibera un certificat de informare, pe care îl va prezenta instanţei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere in litigiile civile intre profesionisti antisocial charm antisocial charm Buna ziua! Studiind Legea 192/2006 cu modificari privind medierea am remarcat ca-n litigiile comerciale partea se poate( deci poate nu e obligatoriu) adresa ... (vezi toată discuția)
Citatie privind participarea la informarea privind medierea gillu gillu Buna ziua! De vreo doua saptamani am introdus o cerere de chemare in judecata in drept comun art1350 Cod civil, 194 Cod procedura civila, pt o creanta de 600 ... (vezi toată discuția)
De la data de 1 august informarea asupra avantajelor medierii devine obligatorie Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator În vederea înţelegerii cu claritate de către justiţiabili a aspectelot ce privesc procedura de informare, respectiv momentul în care trebuie să ... (vezi toată discuția)