avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata - CFS
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata - CFS

Ma numesc Angela M. si sunt angajata la o firma din luna iulie 2008. Am semnat la angajare un contract pentru functia de functionar administrativ si un salariu de 1200 lei. In luna noiembrie s-a facut un act aditional pentru trecerea pe functia de economist dar fara specificarea salariului. La sfarsitul lunii ianuarie 2009 am avut nevoie de o copie dupa cartea de munca - care a fost in permanenta la ITM - unde spre disperarea mea am aflat ca nu-mi poate da o copie dupa ultima pagina pentru ca exista cateva neconcordante in pontaje si anume
1- in perioada 1 iulie 2008- 31 decembrie 2008 figuram- in contract cu 1200 lei - iar pe pontaje cu 600 lei si in CFS
2- pentru acest lucru nu puteau sa-mi treaca in cartea de munca modificarea din actul aditional din noiembrie cand am fost trecuta pe studii superioare.
Am inteles ca CFS este concediu fara plata si nu se considera vechime in munca.
Eu nu am semnat nimic pt a intra in CFS, dar nici nu am cu ce sa dovedesc ca am primit salariu...pentru ca nu semnam nimic cand primeam banii.
Cum pot sa-mi platesc darile la stat din urma- contabilul sustine sus si tare ca asta e si ca nu se mai poate face nimic.
Nu vreau sa-mi pierd vechimea pe cartea de munca.
Cei de la pensii mi-au spus ca eu nu mai pot plati din urma, dar firma poate....cum!
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:15, 13 Februarie 2009
Firma poate plati diferentele de sume reprezantand CAS-ul datorat si la care se vor adauga penalitati de intarziere a platii.
Pentru aceasta neregula puteti depune o sesizare la ITM - corpul de control al acestei institutii. In cazul in care v-au falsificat semnatura pe o asa-zisa cerere de CFP , va puteti adresa si Parchetului sau Politiei cu o plangere penala.
Daca in urma controlului efectuat de ITM nu sunteti multumit de rezultata puteti actiona in instanta. Si acum puteti actiona in instanta anagajatorul cu privire la evidenta activitatii ce rezulta din pontaje, angajatorul este cel care trebuie sa faca dovada faptului ca acele pontaje au fost conforme cu realitatea.Daca instanta constata nereguli va impune anagajtorului refacerea statelor de plata si virarea corecta a contributiilor.
Firma poate plati, depunand declaratii nominale rectificative, Legea nr. 19/2000 permite acest lucru.

Dvs. nu aveti nicio prevedere legala la dispozitie care sa va permita sa platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional de suspendare pt. "invoit" ? oti oti In cazul "invoirilor" adica salariati care nu mai au zile de concediu dar imi vin cu cereri de invoiri pentru diverse probleme personale... suntem obligati ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime ? sadaka sadaka Buna tuturor, Va rog sa ajutati . Am facut de curad la un client o decizie colectiva cu marirea sal. minim brut . In mare, am marit sal celor cu minimul la ... (vezi toată discuția)
State de plata, dispozitii i0n i0n va salut.. Problema sta in felul urmator: la societatea unde activez nu semnam pe state de plata pentru salarii, ci pe niste tabele A4, sus avans/lichidare ... (vezi toată discuția)