avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de intretinere

as vrea sa stiu daca fac un contract de intretinere cu o matusa care nu are rude ,eu fiind nepotul ei,dupa moartea ei apartamentul imi ramane mie. ?si unde se face acest contract?ce acte sunt necesare si cat costa un astfel de contract?
Cel mai recent răspuns: Oana Istina , Consilier juridic 17:18, 14 Februarie 2009
Sunt necesare actele de identitate, actul ce dovedeste proprietatea, contractul se face la un Birou Notarial, iar taxele sunt in functie de valoarea imobilului.

Av. Gheorghe Alexandru

daca faceti un contract de intretinere sunteti proprietar din momentul semnarii contractului, deoarece dreptul de proprietate se transmite imediat. Singura dumneavoastra obligatie este sa intretineti matusa. Practic contractul de intretinere se aseamana cu unul de anzare cumparare numai ca cel de intretinere are clauza intretinerii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intretinere cami e cami e Stiti cumva ce acte sunt necesare pentru incheierea unui contract de intretinere a unei persoane contra unei proprietati? Multumesc (vezi toată discuția)
Trecerea casei de la parinti la copil ionut_alex ionut_alex Buna ziua vreau sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu cum este mai bine ca apoi sa nu se ridice cu pretenti celelalte surori ce ma ... (vezi toată discuția)
Mostenire lia19 lia19 Am nevoie de un sfat.Matusa mea care nu are copii vrea sa -mi lase apartamentul pe care-l detine.Iese din discutie contractul de vanzare -cumparare datorita ... (vezi toată discuția)