Imi puteti spune si mie cum sa procedez la urmatoare situatie? ; parintii mei au un I.I F, si au primit de la santate luna aceasta (ianuarie 2013),un plic cu sume datorate catre santate incepand cu anul 2007 ,ce se intampla ? suma este de aprox. 4000 ron . PANA IN ANUL ACESTA NU AU PRIMIT NICI O SOMATIE SAU INSTIINTARE DE PLATA,. ESTE CORECT SA VINA TOCMAI DIN 2007 ? VA MULTUMESC
Ati primit pentru aceasta perioada, doarece perioada de prescriptie este de cinci ani incepand cu anul urmator celui in care a luat nastere obligatia de plata. Deci pentru anul 2007, perioada de prescriptie se incheie in anul 2012.
De ce trimit asa de tarziu? Probabil pentru a incasa si niste penalitati. Cred totusi ca motivul principal il constituie lipsa de comunicare cu ANAF, deoarece documentele privind veniturile obtinute in anii respectivi, provin de la aceasta institutie.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.