avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata contributii sanatate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata contributii sanatate

Va rog daca puteti sa-mi spuneti cum sa procedez in urmatoare situatie :am un if ,si luna aceasta ianuarie 2013 ,mi-a venit de plata de la cnasp,o suma de 4000 ron ,din care 2000 ron penalitati ,. Suma este de plata incepand cu anul 2007,cei de la cnasp sau anfp,pana anul acesta nu mi-au trimis nici o instiintare de plata ,impozitele datorate pe profit fiind achitate la zi in fiecare an ,la anfp pana anul acesta nu figuram CU DATORIE PTR. SANATATE . VA MULTUMESC . POT SCAPA DE PLATA PENELITATILOR ?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 18:38, 8 Februarie 2013
De regula cam asa procedeaza cei de la Casa de sanatate,asteapta pana la limita de prescriptie a sumelor.Termenul de prescriptie este de 5 ani si incepe sa curga de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care s-a nascut creanta fiscala,conform art.91 din Codul
de procedura fiscala.Din pacate nu puteti scapa de penalitati si nici de dobanzi/majorari.
Acestea se calculeaza pentru fiecare zi de intarziere,incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate(art.120 si 120^1din Codul de procedura fiscala).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere contributie de sanatate sabinna sabinna O cunostinta a primit de la Casa de asigurari de sanatate, pe data de 6 ianuarie 2013, o decizie de impunere emisa pe data de 14.12.2012 privind contributia de ... (vezi toată discuția)
Calcul accesorii bugetul de stat vlad.r vlad.r Buna ziua Am o intrebare in legatura cu dobanzile si penalizarile calculate de fisc. Acestea pot depasi debitul ? De exemplu, la o TVA de plata ... (vezi toată discuția)
Penalitati cass radu1838 radu1838 Buna ziua. Sunt fost PFA si am primit recent o notificare de la CASS pentru achitarea obligatiilor restante 2005-2009. As dori sa stiu la cat se ridica ... (vezi toată discuția)