avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SALARIZARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SALARIZARE

Va rog sa imi explicati detaliat,cu lege si articol ,ce drepturi salariale am in urmatoarele conditii: urmez un curs de calificare in meseria de FOCHIST(centrala cu lemne)din luna noiembrie,dar angajatorul meu(lucrez la o unitate de invatamant in mediul rural)m-a incadrat ca MUNCITOR I,G (nu stiu ce inseamna,dar acum spune ca am primit un salar mai mare decat trebuia).Vreau sa specific ca lucrez 4 ore/zi si 4 ore/noapte si nu am persoane in intretinere.(asta ca sa puteti calcula corect impozitul,pentru ca copiii apar in acte la sotul meu ca unic intretinator de familie,eu fiind angajata doar din luna decembrie.)Acum,tot angajatorul spune ca nu beneficiez de marirea de la 1 februarie,unde minimul este de 750 ron,pentru ca in invatamant s-a marit mai repede ,respectiv in luna decembrie.Vreau sa amintesc ca urmez inca un curs de FOCHIST nu sunt PROFESOR.VA ROG FOARTE FRUMOS........POATE CINEVA SA IMI SPUNA EXACT CE SALAR TREBUIE SA PRIMESC........NET!!!!!!!?????????????????VA MULTUMESC !!!!
Cel mai recent răspuns: todordorel , utilizator 10:55, 7 Februarie 2013
Ce salariu aveti in prezent?
brut=896 ,spor de noapte=112 in total 1008 brut si mi se trage 250 lei ,rest plata 747 ron.Vreau sa specific,deoarece in graba am uitat,lucrez inclusiv sambata si duminica,acelasi program ,4 ore ziua,4 ore noaptea deoarece luni cand incep din nou cursurile la ora 8,trebuie sa le fie cald copiilor.Daca as lasa sa se stinga focul vineri dupa cursuri si l-as aprinde luni dimineata,ca sa nu beneficiez de spor la salar ,copiii ar sta luni in frig pentru ca abia intr-o zi se incalzesc caloriferele.Stiu sigur ca aceste zile nu au fost incluse in salar.Vechime in munca nu am ,stiu ca nu se adauga nimic.Cam atat.Angajatorul,a tinut sa precizeze ca in urma unor controale,m-a incadrat gresit,iar acum trebuie sa-mi traga banii inapoi,dar sa nu-mi fac griji ca oricum primesc mai mult decat femeia de servici.Ce e asta?Bataie de joc?Dimineata merg si bag pe foc,la o incarcatura intra in centrala trei sfert de metru de lemne,fiecara bucata o ridic zi la zi,dupa 6 ore din nou,pe la 23 seara din nou,in toiul noptii din nou,deci pana a doua zi dimineata ridic aproximativ 3-4 m de lemne x cu 30 de zile,va rog sa faceti un calcul/LUNA,iar foc se va face la scoala pana in 15 aprilie. Spor de greutate in acest caz,nu exista? Apropo,dupa aceea oare cum ma va incadra ?Poate femeie de servici.........Va multumesc foarte mult pentru promptitudine,chiar am nevoie urgent de raspuns!MULTUMESC!
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2013
todordorel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in week-end todorileana todorileana Buna ziua,ma confrunt cu o situatie mai dificila si va rog sa ma ajutati.Am fost angajata a unei scoli in functia de fochist calificat si autorizat ISCIR ,in ... (vezi toată discuția)
Spor conditii periculoase si vatamatoare ana500 ana500 Buna ziua . Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca pot calcula spor pt conditii periculoase in urmatoarele conditii : - Persoana lucreaza intr-o scoala ca si ... (vezi toată discuția)
Munca pe timp de zi si noapte todordorel todordorel Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu o calculare completa daca se poate,a timpului legal de muca pe care trebuie sa il prestez.Sunt angajata la o scoala generala ... (vezi toată discuția)