avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

Buna ziua,
Ma numesc Lucian si am o situatie cu o intrebare la final.
Situatia este asa: bunica a avut o sora care au mostenit impreuna vreo 3 terenuri si o casa, in urma decedarii strabunicului.
S-a facut succesiunea dupa strabunic, dar nu s-a facut si impartirea proprietatii. Bunica a murit, ramanad doar sora ei in viata.
Bunica a avut un sigur fiu mostenitor, tatal meu. Acesta a decedat anul trecut. Eu cu sotia lui ( nu mama mea ci a2-a lui sotie) am deschis succesiune. Ne-am inteles cu privire la impartirea bunurilor. Am obtinut certificatul de mostenitor. Trebuie sa facem cadastru si intabulare pe terenurile si casa.
Problema e ca mostenirea noastra este 1/2 din cele 3 terenuri si casa. Dar aceasta imparteala nu este facuta pe acte.
Sora bunicii are si ea un fiu si nu am dat de ei, nu stim unde locuiesc, nici o adresa. Inca incercam sa dam de ei.
Noi trebuie sa facem cadastru pe toata suprafata terenurilor?
Cum sa procedam?
Cu stima,

Lucian
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 09:17, 8 Februarie 2013
Daca traieste sora bunicii, ce treaba aveti cu fiul acesteia?
Succesiunea se dezbate la notariat cu sora supravietuitoare( nu are calitate fiul ei).

In cazul in care nu se prezinta la notariat la data si ora fixata si notificata, va puteti adresa instantei cu actiune.
Noi am facut succesiunea pe partea bunicii si a tatalui, practic bunica si sora ei au facut succesiunea dar nu au iesit din indiviziune. Tatal nu a facut succesiune cand a murit bunica si noi am facut succesiune dubla, si avem certificatul de mostenitor. In el scrie ca trebuie sa fac cadastru si intabulare in termen de 30 zile. Dar cum sa fac? Terenurile insumeaza cam 12000 mp si sunt in Dambovita. si noi avem doar 1/2 din teren dar nu s-a facut indiviziunea intre bunica si sora ei. Cum sa fac cu cadasrul? cum cu intabularea?
Luati legatura cu un cadastrist autorizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate denisa-m denisa-m Am primit o copie a titlului de proprietate pentru trei parcele de teren arabil si care impreuna insumeaza 28.300 mp ( in judetul Olt, ), din partea ... (vezi toată discuția)
Succesiune andy15 andy15 Tatal sotului meu a murit acum 2luni. Sotul meu este fiul din prima casatorie. Din cea de-a doua casatorie a socrului meu a rezultat o fata minora. Cum se ... (vezi toată discuția)
Ce poate face o persoana care are titlu de proprietate pe teren, dar nu a intabulat terenul si casa care se afla pe teren? alina_carmen alina_carmen buna ziua. as dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o mare problema pe care nu stim cum sa o rezolvam. Povestea incepe asa: au fost doi strabunici, proprietari ... (vezi toată discuția)