avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce poate face o persoana care are titlu de proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce poate face o persoana care are titlu de proprietate pe teren, dar nu a intabulat terenul si casa care se afla pe teren?

buna ziua. as dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o mare problema pe care nu stim cum sa o rezolvam. Povestea incepe asa: au fost doi strabunici, proprietari pe teren si pe casa, a murit strabunicul si a ramas strabunica si cei 4 copii. la succesiune, doii au renuntat si s-a facut succesiunea intre strabunica si cei doi copii in viata. a murit si strabunica iar casa si terenul s-a impartit intre bunica mea si sotia fratelui bunicii deoarece fratele bunicii a murit. acuma terenul de sub casa in urma retrocedarilor apartine bunicii sau asa credem noi, deoarece are titlu de proprietate insa nu este intabulat pe numele ei din cate am inteles. nu stim ce sa facem ca sa ramana casa bunicii mele deoarece ea locuieste acolo de cand a murit strabunica si plateste impozitele toate, chiar daca la impozit figureaza si sotia fratelui bunicii, adica cumnata. acest lucru dureaza de peste 15 ani, timp in care cumnatei i s-au oferit sume de bani rezonabile, nu a acceptat, ridicand pretentii enorme....din actele pe care le are bunica, ele se afla in indiviziune si cumnata detine 1/3 din mostenire. dar nu se refera acest lucru doar la casa din moment ce titlul de proprietate e pe numele bunicii? nu stim cum si daca e posibil sa o dam in judecata pe cumnata, care sunt demersurile si daca ar avea drept si asupra terenului sau numai asupra casei, si atunci se poate stabili de catre instanta o suma rezonabila pe care sa i-o platim.
a, si casa a fost renovata deoarece era in stare jalnica, dar avem toate chitantele. atunci se va evalua casa dinainte de imbunatatirile aduse? e o casa veche de 50 de ani, a fost fara canalizare, apa, etc.
sper ca am fost clara in explicatii, stiu ca e incalcita povestea. va multumesc
Cel mai recent răspuns: mieluu , utilizator 15:41, 21 Iulie 2011
eu zic sa interbati un avocat.va duceti cu actele si e cel mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune după strabunic, care sunt mostenitorii? Aurel0299 Aurel0299 Buna ziua! Locuiesc împreună cu părinții mei într-o casă bătrânească, părinții mei nu au acte pe casa / teren. Nici părinții tatălui(bunicii mei) ... (vezi toată discuția)
Exista vreo posibilă moștenire? Dariuscosmin Dariuscosmin Buna ziua, tatăl meu a plătit taxele și impozitele la primărie pentru bunicul meu decedat în \'99 dar nu sa facut succesiunea, între timp a murit și ... (vezi toată discuția)
Bunica mea şi fratele ei au fost moştenitori la casa pãrinteascã ... WConny WConny Bunica mea şi fratele ei au fost moştenitori la casa pãrinteascã dupã pãrinți lor. Când a murit fratele bunici in 1993, cumnata ei a fãcut succesiunea ... (vezi toată discuția)