Buna ziua,as dori sa va adresez o intrebare pentru o prietena de-a mea aflata in impas. ea locuieste la tara in judetul Dambovita si face zilnic naveta in Bucuresti.In tura de dupa-amiaza iese seara tarziu si pierde orice mijloc de transport.Intrebarea este daca poate face cerere in scris angajatorului pentru a lucra doar la schimbul I,pe acest motiv intemeiat.Nu stiu daca CIM prevede asa ceva in vreun paragraf.
Potrivit art.117 C.mun., programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului.
Codul muncii nu cere acordul sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile.
Insa, angajatorul la solicitarea salariatului poate modifica repartizarea timpului de munca , sens in care se poate incheia un act aditional la c.i.m...
Schimbare program
a1h4
Buna ziua
O intrebare,daca in contractul individual de munca semnat am precizat un program de lucru de la 8 la 16 am dreptul sa refuz un program ... (vezi toată discuția)