avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de colaborare cu o persoana fizica
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de colaborare cu o persoana fizica

Buna ziua. As dori, daca este posibil, sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. Ce fel de contract ar trebui sa inchei pentru fi legal atat din punct de vedere juridic cat si contabil pentru a avea colaboratori in alte judete?
2. Ce impozite se achita in baza acelui contract incheiat si de catre cine ?
3. Cum se inregistreaza in contabilitate acel contract, tinandu-se seama de faptul ca persoana fizica nu este autorizata?
4. Este legal a nu stabili un salar minim in cuprinsul contractului, datorita faptului ca cel care va fi colaboratorul meu ca va primi un comision pentru fiecare serviciu prestat?
In speranta unor raspunsuri cat mai clare, va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 14:12, 7 Februarie 2013
Siguranta deplina v-o ofera contractul individual de munca.
De asemenea, puteti lua in calcul si varianta in care persoana fizica se autorizeaza si atunci veti putea incheia un contract de prestari servicii, Pretul prestatie poate fi stabilit sub forma de comision sau individual, pentru fiecare lucrare in parte, sau o suma globala pentru toata perioada colaborarii achitata in transe etc.
Pfa va fi obligata la plata impozitului pe venit 16%, contributiile la asigurarile de sanatate si contributiile de asigurari sociale (pensii) 31,3%, in situatia in care se realizeaza un venit net impozabil de maxim 741 lei/luna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata comison delegati Patru Mariana Patru Mariana Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema . O asociatie ( nu de proprietari) incaseaza de la membrii sai din filialele arondate ... (vezi toată discuția)
Contract drepturi autor Patience Patience Buna ziua, Trebuie sa inchei un contract de drepturi de autor si nu am mai facut asta pana acum, asa ca, dupa ce am cautat informatii pe net, vin si va ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru contract de comison georgianagm georgianagm buna ziua, daca eu ca SRL inchei contracte de comision cu persoane fizice , ce trebuie sa platesc lunar ? cei 10 sau 16 % cum se stabileste in contract fiind ... (vezi toată discuția)