avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu medical

Buna ziua ,
am urmatoarea situatie :persoana angajata in 15.11.2012 si in lunile anterioare fara sa fi lucrat.
in luna noiembrie are 9 zile lucrate
in luna decembrie are 14 zile lucrate
total 23 zile lucrate
in luna ianuarie beneficiaza de concediu medical -boala obisnuita .
Prin urmare i se plateste concediul medical .Corect ?

Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 17:40, 7 Februarie 2013
Da, i se plateste. Conform art.12 din Normele de aplicare ale OUG 158/2005,stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevazute la art.2 alin.(1)lit.a).din OUG 158/2005(concedii medicale si indemnizatii pentru incapacitate temporara de munca,cauzata de boli obisnuite)este de o luna realizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediu medical(22 zile stagiu).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract de munca otiliabb otiliabb Buna ziua, incepand cu data de 11 ian 2016 am fost angajata si am avut ghinionul ca pe data de 26 ian sa alunec pe gheata si sa fac ruptura de menisc. Am ... (vezi toată discuția)
Concediu medical gina2010 gina2010 daca salariatul este angajat de pe 02.02.2015 si de pe 25 martie imi aduce concediu medical, este vreo problema tinand cont ca nu a mai lucrat anterior iar ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Radu Aura Radu Aura Rog ajutor in urmatoarele probleme: 1. Angajat cu 09.04.2013 si a luat concediu medical cu 13.05.2013. Nu a mai lucrat in ultimele 12 luni, codul de ... (vezi toată discuția)