avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita e posibila daca au trecut trei ani de ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita e posibila daca au trecut trei ani de la achitarea ultimei rate?

Buna ziua,in 2007am contractat un imprumut de nevoi personale in 2008 am ramas fara servici si cu greu am reusit sa mai platesc ratele pina in noiembrie 2009.de atunci si pina in ziua de azi nu am mai facut nici o plata,am fost contactata de o firma de recuperari si acum doua zile am primit o somatie de executare silita de la un executor judecatoresc.ma poate executa chiar daca au trecut trei ani de la ultima plata?si daca da care sunt pasii executari?se mai poate face cava acum?pot instraina bunurile?cu speranta ca ma puteti ajuta cu un raspuns va multumesc
Cel mai recent răspuns: ClaudiaN , utilizator 11:27, 8 Februarie 2013
Daca nu ati avut ipoteca, executorul nu stie inca daca aveti imobil in proprietate. Aveti cateva zile sa mergeti, sa gasiti cumparator si sa vindeti tot ce aveti. succes!
daca bunul este pe numele sotului se poate executa?pot instraina prin donatie sau doar vinzare-cunparare?
Daca e bun prorpiu al sotului, nu se poate executa. Daca este bun comun, pot cere partajul si abia apoi il pot executa. Nu conteaza cum il instrainati, importan teste sa o faceti repede si executorul sa nu afle. Daca nu aveti cum sa o faceti extrem de repede, (1-2 zile) faceti vanzare-cumparare ca e mai greu de desfiintat.
va multumesc f mult pt ajutor si imi permit sa va mai pun o intrebare;daca fac instrainare dupa ce s a dat sentinta nu poate fi atacata?Donatia e mai accesibila dar si mai usor de desfiintat?tot exista riscu sa pierd bunul?
Cat e datoria dvs ? Ce bunuri vreti sa instrainati ?

Alte discuții în legătură

Cum scap de masina? zoltoreanu_paul zoltoreanu_paul am credit de nevoi personale si nu vreau sa l mai platesc .(prefer sa mi puna poprire pe salariu ) insa am masina pe numele meu si nu vreau sa o execute ... (vezi toată discuția)
Despre rezilierea de plin drept a contractului de credit olga vasile olga vasile Daca sotul meu a primit o notificare pt.rezilierea de plin drept a unui contract de credit (el fiind singurul titular)se mai poate face ceva? Se mentioneaza ... (vezi toată discuția)
Desfasurare executare silita sarim sarim cum se procedeaza in cazul executarii silite? tot primesc acasa instintari de la o firma de recuperari creante bancare ca cere executarea mea silita. ... (vezi toată discuția)