avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Am luat cu chirie un apartament. Dupa 6 luni proprietarul nu mi-a dat exemplarul care mi se cuvenea cu viza organului financiar pentru a putea trece utilitatile pe neume meu. Drept urmare i-am spus ca suspend plata chiriei pana la primirea exemplarului meu de contract. M-a actionat in judecata si am depus o intampinare in care am aratat instantei de ce nu am platit, in prezent procesul fiind pe rol. A cerut insa, prin executor judecatoresc incuviintarea executarii mele silite nefiind pronuntata nici o sentinta in acest caz, procesul dintre proprietar si mine fiind pe rol, iar aceasta cerere i-a fost admisa ! Ce inseamna si ce pot face in acest caz ?
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2013
horiabt, utilizator
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 07:21, 11 Februarie 2013
Daca nu v-a dat exemplarul vizat, nu-i un motiv sa nu platiti chiria. Sunteti executat pt neplata chiriei si da, veti fi si evacuat in final pt neplata.
Si nu va mai stropsiti asa, ca nu ati zis pt ce v-a actionat in judecata si nici pt ce s-a cerut si obtinut incuviintare de executare silita.
daca propietarul nu a depus/inregistrat contractul la administratia financiara , poate fii acuzat de evaziune .... ce nu il pune in pozitia favorabila in nici una din situatii .o plingre la SIF de pe raza sectorului il poate face sa analize cu atentie toate aspectele ?? Succes
Intretinerea oricum aveai obligatia sa o achitati.
Nu aveti ni io justificare sa va judecati si sa nu platiti.
care ar fi fost interesul dvs, de a ''schimba '' utilitatile , pe numele dvs ...?!? ar fi foarte interesant sa stim acest lucru - dar cu un raspuns corect, doreati sa cumparati imobilul ?!?
o firma isi deduce cheltuielile, dar atat timp cat nu aveati propbleme cu utilitatile , insemna ca prop. le platea la timp.
deoarece ''fac'' imobiliare de cativa ani buni, sunteti primul caz , in care , aud ca un chirias isi doreste acest lucru ...este usor ''ILOGIC '' ceea ce ati fi dorit ... ce importanta avea pe ce nume sunt utilitatile, atat timp cat dvs nu aveati nici un fel de probleme cu ele ! va dati seama ce ar insemna ca la fiecare chirias iar apoi fiecare prop. sa plateasca la randului lui , revenirea acestora pe numele lui ...? no comment !
bineanteles ca instanta a admis cerea prop ptr neplata,
un rasp din parte dvs ar fi 'ca ' simteati ca prop. va cere mai multi bani ptr intretinere .
ma atras subiectul datorita ''MOTIVULUi STRANIU '' ptr care ati incetat plata , nu neaparat lipsa contractului , ci ceea ce doreati sa fceti cu el .
După părerea mea nu veți putea fi evacuat pe baza executării contractului de închiriere.
Așa cum s-a citat mai sus, conform legii contractul de închiriere constituie titlu executoriu în vederea plății chiriei, adică puteți fi obligat la plata chiariei fără nici o hot. judecătorească. Pentru evacuare va fi nevoie de o hotărâre judecătorească, fie ea chiar și doar o ordonanță președințială.

Cu alte cuvinte, în această fază puteți fi obligat, prin executare silită, la plata chiriei dar nu puteți fi evacuat.

Alte discuții în legătură

Contract comodat vs. contract inchiriere apartament magic9pm magic9pm Am avut experiente neplacute cu chiriasii in trecut ( cu contract de inchiriere la fisc)......dupa ultimii am platit datorii de 3100 RON . Acum , un coleg ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi nsemeniuc nsemeniuc Exista vreun motiv pentru a nu putea evacua pe loc (eventual cu sprijinul politiei) niste chiriasi care nu au respectat contractul, in care exista mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Clauza contract de inchiriere spatiu comercial intre doua societati trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Care ar trebui sa fie clauza specificata intr-un contract de inchiriere spatiu comercial intre doua s.r.l.uri, ca in caz de neplata a chiriei, ... (vezi toată discuția)