avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... poate fi tentativa de omor?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

poate fi tentativa de omor?

Am vazut la televizor un sofer care nu a oprit la semnalul politistilor si nici dupa ce au fost trase focuri de avertisment.

Avea si pasageri in masina iar din moment ce nu a oprit nici dupa ce au tras focuri de avertisment, putea sa se traga in directia masinii si sa fie nimeriti pasagerii.

Poate fi soferul vinovat de tentativa de omor cu intentie indirecta?
Nu, de unde reiese intentia directa? El vroia sa se sustraga de la control in nici un caz sa omoare pe cineva. scuze acum am vazut ca e indirecta. Daca se intampla ceva in cel mai rau caz omor din culpa. Parerea mea.

Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2013
Gabriela Mihai, Avocat
Eu vorbeam de intentie indirecta.
Desi n-a urmarit producerea evenimentului, a acceptat posibilitatea producerii acestuia din moment ce au fost trase focuri si tot n-a oprit. A acceptat faptul ca pot fi trase focuri in directia masinii si pot fi nimeriti pasagerii, desi n-a urmarit lucrul acesta.
Parerea mea este ca nu, deoarece tentativa de omor, in opinia mea, presupune intentia directa de a omora, daca nu e culpa. Cineva cand vrea sa omoare, pregateste evenimentul si este prins in pregatire, ori aici care este pregatirea, deci nu e tentativa. E un eveniment ne planificat din care a rezultat moartea. Scuzati termeni, ca nu sunt juridici dar mesajul cred ca l-ati intales.
Politistii ar putea fi acuzati dupa parerea mea si nu soferul...
Daca erau insa toti cei din masina suspecti nu mai era nimeni vinovat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre tentativa de omor ContSters277534 ContSters277534 Un individ a incercat sa ma calce cu masina, intentionat dar nu m-a atins. Insa intentia lui a fost evidenta. Procurorul fara sa vada nici o proba nu a ... (vezi toată discuția)
Mai exista tentativa de omor? fufufu fufufu Avand in vedere ca se aplica mereu legea mai favorabila faptuitorului ... iar noul cod penal pune la vatamare corporala grava - punere in primejdie a vietii ... (vezi toată discuția)
Cum se incadreaza fapta si ce masuri sa iau? mircea_user mircea_user Buna seara! Ma aflu intr-o situatie dificila, nu stiu cum sa procedez in continuare. va solicit ajutorul din toata inima. va voi relata faptele ... (vezi toată discuția)