avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despre tentativa de omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despre tentativa de omor

Un individ a incercat sa ma calce cu masina, intentionat dar nu m-a atins. Insa intentia lui a fost evidenta.
Procurorul fara sa vada nici o proba nu a retinut ca fiiind tentativa de omor.
De ce?
As vrea, daca se poate, sa ma lamurreasca si pe mine cineva cum si in ce fel se stabileste daca e ori ba tentativa de omor. Nu subiectiv, ci obiectiv, eventual cu legea in mana, am cautat dar nu am gasit decat ceva care sa sustina ideea mea ca a fost tentativa de omor. Daca din pura intamplare nu m-a atins, atunci asta nu inseamna ca el nu a intentionat sa ma omoare. Masina lui imensa putea sa ma faca praf.

Deci, cum este, ce parere aveti?

Cel mai recent răspuns: ContSters277534 , utilizator 15:08, 15 Octombrie 2015
Urmati procedurile asa cum se cere, altfel va veti pierde dreptul de a contesta acele decizii.
In functie de diferiti factori poqte sa fie, sau poate sa nu fie. Ca sa fie tentativa de omor, cu privire la latura subiectiva, intentia sa trebuie sa fie aceea de a va omori sau a accepta ca veti muri ca urmare a activitatii sale. Citit Art. 16 din Codul Penal ( [ link extern ]
) pentru mai multe detalii.

Faptul ca cineva isi doreste sa va calce cu masina, in functie de circumstante poate fi incadrat la omor, vatamare corporala sau loviri sau alte violente si in functie de stabilireaza infractiunii sa se raporteze pe urma tentantiva la aceasta. Tine foarte mult de ce a urmarit, respectiv acceptat soferul si de realitatile obiective care se puteau intampla ( nu in orice situatie ar fi putut sa va provoace moartea, etc.). Sa nu va imaginati ca orice oglinda in fund pe care o primiti de la un sofer nervos e automat tentativa de omor. Dar daca lucrurile au stat mai grav, atunci analizati si faceti pasul urmator.

Daca simtiti ca ati fost neindreptatit de procuror, aveti parghii de a-i contesta solutia. Grabiti-va pentru ca aveti la dispozitie un numar de zile limitat (20).
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2015
Cristi321, utilizator
Nu a dat inca solutia.
Acel individ ma urmareste demult si intentia lui a fost sa ma sperie si daca ma si lovea putin era si mai bine, ca nu s-a intamplat asta e altceva...
Din practica, cati prim procurori au negat solutiile date de procurori?
Parca vad ca ziceti ca nimeni...niciunul...
Multumesc frumos de raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este tentativa de omor? ContSters362885 ContSters362885 Ieri un individ care ma ameninta cu moartea de ceva vreme a venit la un metru distanta de mine cu masina jeep mare de teren si, cand a ajuns in dreptul meu, a ... (vezi toată discuția)
Lovituri la nivelul gatului xuser xuser Lovirea cuiva cu pumnul la nivelul gatului se poate retine ca si tentativa de omor? Cunosc un caz cand cineva a strans o fata de gata, si desi fata a primit ... (vezi toată discuția)
Poate fi tentativa de omor? tony_m tony_m Am vazut la televizor un sofer care nu a oprit la semnalul politistilor si nici dupa ce au fost trase focuri de avertisment. Avea si pasageri in masina iar ... (vezi toată discuția)