avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ruda cu boli psihice
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ruda cu boli psihice

Am o ruda care are probleme psihice si o data a spus in gluma ca vrea sa dea telefon sa anunte ca e o bomba nu stiu unde, sau sa zica ca daca X nu face Y o sa puna o bomba. Bineinteles ca n-are nicio bomba si nici n-are de gand sa puna vreo bomba, dar stiu ca e infractiune daca ar face anunturi de genul asta chiar daca le faci in gluma si mi-e frica sa nu dea vreodata vreun anunt din asta.

La ce infractiune s-ar incadra si cam cu cat se pedepseste in practica judiciara? Stiu ca sunt si infractiuni cu pedepse teoretice mari dar care se pedepsesc putin in practica judiciara.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:23, 9 Februarie 2013
Daca ruda dumneavoastra este recunoscuta ca fiind cu probleme psihice si declarata fara discernamaint atunci nu v-a fi pedepsita.
Nu sunt sanse ca doctorii sa zica ca n-are discernamant. Am mai vazut cazuri cu bolnavi psihici care nu au scapat de raspunderea penala. Decat la schizofrenie doctorii zic ca nu are discernamant. Pierderea discernamantului trebuie sa fie totala nu partiala iar la majoritatea bolilor e decat partiala.

Se poate da doar o amenda administrativa pentru asa ceva?
Depinde, simplu fapt ca ameninta cu bomba nu inseamna neaparat ca produs o paguba. De ex. daca suna la aeroport si se blocheaza traficul aerian pentru sase ore, atunci ar fi o paguba, dar daca persoana care raspunde la telefon sau citeste e-mailul nu il ia in serios, nu s-a produs o paguba. Faptul de a face asta in gluma ar arata ca nu a fost vorba de o amenintare reala, deci nu poate fi vorba de amenintare cu violenta, ci cel mult de o paguba monetara sau creare de panica in randul populatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bolnavii de schizofrenie, dementa au dreptul la testament? nicul25 nicul25 Bolnavii de schizofrenie ,dementa au dreptul la testament? Daca testatorul cit timp este in viata in speta tatal este identificat cu schizofrenie,dementa si ... (vezi toată discuția)
Amenintare cu mesaje pe telefon Subcinschi Subcinschi De cateva zile sunt amenintata prin mesaje- sms pe telefon.....cum procedez. Ce trebuie sa fac. Imi este frica pentru mine si familia mea. Multumesc! (vezi toată discuția)