avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Prima zi de infatisare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Prima zi de infatisare

Am o cauza de dreptul muncii, in care s-a ridicat exceptia necompetentei instantei. Exceptia a fost admisa, iar dosarul a fost trimis la sectia comerciala, de unde a fost retrimis la sectia a VIII-a conflicte de munca a TMB. Cand s-a reintors sectia conflicte de munca, dosarul a primit un nou numar ( dos. x/3/2009 a devenit y/3/2011) si partile au fost citate ca atare pentru o anumita data, sa zicem Z. Intrebarea mea este : la data Z, dosarul se afla sau nu la PRIMUL TERMEN DE JUDECATA? Putem sau nu sa ne precizam actiunea?
Cel mai recent răspuns: elenaneculai , utilizator 14:40, 8 Februarie 2013
Da eu cred ca da. Data z de care vorbiti echivaleaza cu prima zi de infatisare.
In mod evident este vorba de prima zi de infatisare. In plus, daca exista incidente procedurale, la acest termen, sau una din parti cere amanarea, prima zi, poate fi un termen ulterior, primul la care partile legal citate, pot pune concuzii pe fondul cauzei.
Da, cu siguranta ziua Z este prima zi de infatisare.

Puteti sa va precizati actiunea.

Oricum nu aveati o alta optiune pentru a va preciza actiunea, deoarece dosarul a fost pana acum la o instanta necompetenta.
Teoretic ziua Z ar putea fi prima zi de infatisare cu conditia ca toate partile sa fie legal citate.

Si da, pana la acest termen va puteti modifica/completa actiunea, urmand ca aceasta modificare/completare sa fie comunicata si partii adverse conform art. 132 alin.1 Cpc, dandu-i se un nou termen pana la care sa depuna intampinarea.
Multumesc tuturor, foarte mult, pentru raspunsuri! Si ma bucur sa vad ca n-am gandit gresit. Din pacate, instanta a apreciat altfel, respectiv NU ne-a permis sa ne precizam actiunea, motivand ca pricina NU mai este la primul termen de judecata. (A invocat art. 132 C.pr.civ.) Aceasta in ciuda faptului ca, in dos. Y/3/2011, alte termene nu fusesera! Ce parere aveti, in recurs, CAB n-ar trebui sa dispuna casarea cu trimitere?
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2013
elenaneculai, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invocarea exceptiei necompetentei teritoriale FRD FRD Ca reclamant pina la primul termen de infatisare pot invoca exceptia necompetentei teritoriale ? (vezi toată discuția)
Invocarea necompetentei materiale in apel Liliana Gavril Liliana Gavril Buna seara! Va supun atentiei urmatoarea speta: Am initiat o actiune la Judecatorie - constatarea nulitatii absolute a unei declaratii de neacceptare a ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg care este prima zi de infatisare? glo glo nu inteleg care este prima zi de infatisare? este primul termen de judecata? multumesc (vezi toată discuția)