avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Control ITM + amenda
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Control ITM + amenda

Astazi, 07.02.2013 am avut un control de la ITM. Am 11 angajati activi care au avut actele in regula, dar am avut si un om care a fost in probe de luni, 04.02.2013, caruia nu i-am facut contract, nici protectia muncii si nici fisa de aptitudini facuta.
Am primit o amenda de 10.000 de lei. Cineva mi-a spus ca sa contest decizia. Nu am semnat amenda si au spus ca imi vor trimite amenda prin posta saptamana viitoare. Aceeasi persoana a spus ca daca operez in Revisal inregistrarea contractului cu data de 04.02.2013, chiar daca o fac astazi, 07.02.2013, am un punct de plecare si o mai mare sansa de reusita in instanta.
Ce imi recomandati sa fac? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ihesselink , utilizator 21:36, 7 Februarie 2013
Inregistrarea CIM in revisal, a fiecariu nou angajat se face inainte de intrarea pe poarta firmei a acestuia (cel mai tarziu in preziua respectiva). Altfel zis, un viitor angajat nu poate intra in firma (nici macar in perioada de proba), fara a i se intocmi si inregistra CIM, fara a i se face instruirea introductiv generala ssm si psi.
Nu cred ca ati primit cel mai bun sfat, referitor la inregistrarea retroactiva a CIM. Ar fi vorba de o proba clara de fals in acte publice. Ma indoiesc ca angajatul respectiv, depistat fara forme legale de catre inspectorul de munca, va semna CIM, punand o data retroactiva (inainte de data in care a fost depistat lucrand fara forme legale). In caz ca ar accepta si s-ar ajunge in instanta, ar fi implicat automat in dosar.
Dupa parerea mea, este in avantajul dvs. sa platiti conform prevederilor OG nr. 2/ 2001, cu modificarile si completarile ulterioare, jumatate din minimul amenzii contraventionale, mentionate in PV de constatare, in 48 de ore, de la primirea comunicarii amenzii prin posta.
Daca contestati in instanta, angajatul va fi citat si va recunoaste ca era in probe de cateva zile. Probabil ca inspectorul de munca i-a luat deja o declaratie in acest sens si a mentionat in actul sau de control ca a depistat un lucrator, pe ....., in data de ......, fara forme legale de angajare.
Cu siguranta, pe viitor veti respecta intocmai legea.
Atunci ce imi recomandati sa fac in acest caz? Nu exista alta bresa in justitie cu care sa scap de amenda? multumesc
Deja am scris recomandarea mea, in mesajul anterior:
"Dupa parerea mea, este in avantajul dvs. sa platiti conform prevederilor OG nr. 2/ 2001, cu modificarile si completarile ulterioare, jumatate din minimul amenzii contraventionale, mentionate in PV de constatare, in 48 de ore, de la primirea comunicarii amenzii prin posta."
Nu este corect sa cautam brese, ci sa respectam legea.
In cazul pe care il prezentati, mi se pare cat se poate de clar, ca dvs. ati gresit si nu este bine sa va complicati si mai mult.
Multumesc pentru opinia d-voastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal romalex romalex Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o informatie,am primit o amenda de la ITM de 20000 RON,cum pot contesta pv-ul?#-o (vezi toată discuția)
Proces verbal de control contestat in instanta stelach stelach Buna ziua, am urmatoarea situatie, in urma unui control itm la o societate in cursul lunii iunie 2011, au fost depistate 2 persoane care lucrau fara ... (vezi toată discuția)
Contract de munca zugravu catalin zugravu catalin Detin un magazin intro comuna, cu un singur angajat din martie 2010.De ceva vreme vanzatoarea se simtea tot mai rau datorita sarcinii si imi lipsea de la ... (vezi toată discuția)