avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie

inainte de a naste am avut 47 zile de concediu prenatal cu tot cu sambete si duminici
dupa nastere am 42 de zile de concediu implinite azi cu tot cu sambete si duminici.
mai am voie sa am voie la concediu in continuare cateva zile ca sa apuc sa depun actele de indemnizatie crestere copil? se socotesc si sambete si duminicile la concediu? multumesc. imi e teama sa nu cumva sa depasesc si sa nu mai am voie sa depun dosarul
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:01, 8 Februarie 2013
totalul zilelor trebuie sa fie de 126 zile.
1. Concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie) vi se poate acorda pana se termina cele 126 de zile, indiferent cate zile ati luat inainte de nastere.

2. Concediul pentru crestere copil (CCC) se acorda incepand cu ziua urmatoare aceleia in care se termina concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la nasterea copilului, daca depuneti actele la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data.
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc tata onushkamaya onushkamaya Buna ziua, urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil dellaRocca dellaRocca URGENT speta : sotia a beneficiat de 3 zile concediu prenatal, a 4a a nascut, si apoi a terminat cele 42 zile obligatorii si vrea sa intre la serviciu, ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si lauzie raluca1823 raluca1823 Buna, sunt un pic nelamurita intr-o chestiune. Pe data de 20 oct mi se termina concediul prenatal de 84 de zile. Doctorita mea s-a inselat in privinta ... (vezi toată discuția)