avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale atragerea raspunderii solidare la un an dupa vinderea ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

atragerea raspunderii solidare la un an dupa vinderea societatii

am si eu nevoie de niste sfaturi de la un avocat daca se poate.am avut o societate comerciala pe care am cesionat o anul trecut prin registrul comertului unei persoane care sa semnat ca o preia cu activ si pasiv.firma avea datorii la finante dar de asemenea avea si 4 masini si niste autorizatii. acum mi s a atras raspunderea solidara mie si de asemenea mi s a pus sechestru pe apartament care este deja ipotecat la bcr pe 25 de ani, in conditiile in care am inteles ca exista niste conditii pt atragerea raspunderii solidare , in care eu consider ca nu ma incadrez, si mai ales noul administrator are cele 4 masini pe firma pe care se putea pune sechestru. si mai ales, daca a semant ca o preia cu activ si pasiv este legal sa mai raspund eu dupa atata timp?
Cel mai recent răspuns: ContSters79524 , utilizator 16:29, 16 Februarie 2009
Buna ziua,

va rog sa detaliati un pic; impotriva societatii s-a declansat falimentul? in cadrul acestei proceduri s-a atras raspunderea dvs. ca fost administrator?
daca da, atunci nu este nimic ilegal; dvs. ca fost administrator sunteti raspunzator pentru actele juridice facute in acea perioada; daca acele acte juridice sunt nelegale si au atras insolvabilitatea firmei atunci veti fi tinut raspunzator, cu bunurile personale pe care le aveti.

avocat Boncu
va multumesc pt raspuns! firma nu este in faliment.cel care a preluat o lucreaza in continuare cu ea doar ca nu vrea sa plateasca datoriile din urma. si apoi nu cred ca am facut nimic ilegal in sensul ca nu am vandut niciodata nimic de pe firma.am avut doar masini in leasing care exista si acum pe firma si intre timp le a si achitat. doar ca ratele si impozitele erau mai mari decat incasarile si nu le am mai putut plati.tocmai de aceea am si vandut firma.
Consultati domnule un avocat, punetii hatiile in fata sa vada exact ce se intampla. Ce spuneti dumneavoastra este un lucru imposibil.
am consultat vreo 5 avocati si toti mi au spus sa le dau timp sa studieze codul fiscal...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o mare nedumerire popa_laura79 popa_laura79 Ma intereseaza sa aflu daca in urma unor datorii la buget, datorii mari de ordinul miliardelor se poate pune sechestru pe averea personala a administratorului ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator mire9 mire9 In urma unui control de la finante mi-au fost stabilite niste sume de plata , intre timp eu am vandut un imobil care era proprietatea firmei pentru a plati ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala ciprian07 ciprian07 Buna seara. Vreau sa va adresez o intrebare la o problema cu care ma confrunt. Acum cativa ani am fost desemnat de catre un asociat unic ca adminstrator. ... (vezi toată discuția)