avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Economist + Inspector SSM & SU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Economist + Inspector SSM & SU

Se poate sa am si functia de economist, dar si cea de inspector SSM & SU???Chiar dc as urma acel curs specific de SSM & SU de 80 h as putea avea aceasta functie (drept de semnatura a tuturor actelor care tin de aceasta functie, cat si raspundere)????[
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:01, 14 Februarie 2009
Va referiti sa aveti aceste functii la acelasi angajator sau la angajatori diferiti?
In principiu....se poate. Totusi, functia de inspector se regaseste doar in cadrul institutiilor de stat.
De vreme ce veti avea acesta functie de inspector (sau responsabil) SSM trebuie sa respectati drepturile si obligatiile acelei functii stabilite prin fisa postului.
In principiu se poate sa cumulati cele doua functii. Insa trebuie sa aveti in vedere ca , lucrătorii din cadrul serviciului intern de prevenire şi protecţie trebuie să desfăşoare numai activităţi de prevenire şi protecţie şi cel mult activităţi complementare cum ar fi: prevenirea şi stingerea incendiilor şi protecţia mediului.
Da, economist + inspector SSM & SU, in cadrul aceleiasi institutii (la acelasi angajator=institutie din cadrul primariei)
Asa cum v-am mai scris, in principiu, puteti cumula cele doua functii, insa potrivit Normelor de aplicare a Legii nr.319/2006, lucratorii din cadrul serviciului intern de prevenire şi protecţie trebuie să desfăşoare numai activităţi de prevenire şi protecţie şi cel mult activităţi complementare cum ar fi: prevenirea şi stingerea incendiilor şi protecţia mediului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functii? sorinciobanu sorinciobanu in anul 2008 am fost numit prin decizie inspector ssm si su,la 3 luni de zile am fost trimis sa fac cursurile de RSVTI-ISCIR,am primit decizie si pentru acest ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat ssm mcv mcv Care sunt legile si HG cu ultimele completari, care definesc atirbutiile unui lucrator desemnat SSM intr-o firma cu 244 lucratori? Am o functie de ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat ssm si inspector resurse umane - cumul functii in aceeasi firma anafanaf anafanaf Buna ziua, La acelasi angajator se poate face un cumula functiile de inspector SSM- lucrator desemnat si inspector RU? EX: functia de baza Inspector SSM + ... (vezi toată discuția)