avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale greseala contabila la divizarea societatii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

greseala contabila la divizarea societatii

dragi colegi
am o problema la serviciu si nu stiu sa-i dau de cap.astept opinia fiecaruia dintre dumneavoastra ,orice sfat poate fi util;
speta:
cu ocazia divizarii unei societati in doua societati distincte ,cu patrimoniu distinct,cu ocazia divizarii si impartirii patrimoniului in procesul-verbal de separare,din greseala in loc sa se treaca un mijloc fix la societatea x, se trece altul care de fapt era al societatii y.in fapt societatea x preia bunul in posesie,in administreaza,il imbunatateste,dar fisa mijlocului fix o deschide pe adresa gresita a mijlocului y care nu era al sau,la valoarea de inventar a acestuia care este mult inferioara celei reale,valoare si adresa pe care o declara si la organele fiscale.
ce se poate face in vederea remedierii greselii,intocmirii corecte a fisei mijlocului fix.
Unele pareri ar fi de introducere a unei actiuni in constatare,dar cum sa sune aceasta actiune si ce sa se ceara instantei?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Imobilizari adelanegrila adelanegrila Buna ziua, am si eu o intrebare; Societatea X care detine 99% din actiunile societatii Y , are inchiriate de la societatea Y mai multe cladiri unde isi ... (vezi toată discuția)
Cesionare societate adrianabresug adrianabresug cum se fac inregistrarile in urmatoarea speta : o societate comerciala printrun act notarial contract cesiune transfera activul si pasivul unei alte ... (vezi toată discuția)
Probleme cu noul administrator gtbriana gtbriana Din pacate au inceput din nou problemele cu noul administrator.A inceput din nou cu amenintari si cu scrisori recomandate (de data asta). Incerc sa expun ... (vezi toată discuția)