avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii persoana fizica-ce plati am de facut la stat,pentru ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

persoana fizica-ce plati am de facut la stat,pentru vechime si sanatate

buna ziua.
sunt nascuta in ianuarie 1959, am vechime pe carte de munca 14 ani si 3 luni.
vreau sa imi platesc singura la stat contributia pentru a beneficia de servicii de sanatate, si contributia la casa de pensii, pentru a ajunge la macar 15 ani de vechime- am inteles ca atat ar fi minimul, sa pot beneficia mai tarziu de o pensie, atunci cand voi implini varsta de pensionare.
de 10 ani nu am mai lucrat cu carte de munca, si acum as vrea sa pot plati singura aceste contributii. cat ar trebui sa platesc, si cat timp, sa am aceste drepturi mai tarziu.
pot eu singura sa platesc aceste contributii la salariul minim, fara a fi angajata undeva?
si la ce varsta as avea dreptul sa ma pensionez, conform actualei legislatii.?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elena cailean , utilizator 14:34, 8 Februarie 2013
Pentru pensionare trebuie sa indepliniti conditiile pe care le cititi mai jos:

[ link extern ]

Dvs ca persoana fara venit puteti plati la sanatate 5.5 % din salariul minim brut pe tara, 750 lei,si la Casa judeteana de pensii , 31,3% din salariul mediu brut pe tara.Sceste plati se fac la AFP de care apartineti cu domiciliul.
va multumesc mult. o zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.a.s. gabiscriba gabiscriba Stie cineva cum pot plati impozitele ca si persoana fizica, nefiind angajat, astfel incat sa beneficiez de vechime pe cartea de munca? Ce anume trebuie platit, ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor sociale de catre o persoana fizica VeroRAM VeroRAM Buna seara Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema . Momentan sunt in somaj (mai am 3 luni de somaj) . Am inteles ca este posibil de la momentul in ... (vezi toată discuția)
Plata contribuþiilor de asigurãri sociale pentru a beneficia de pensie manchester manchester sunt persoana simpla si as dori sa platesc si eu contributiile la casa de pensii pentru ami merge vechimea in continuare as dori sa stiu cum se poate proceda ... (vezi toată discuția)