avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie

Buna ziua ! Sotia mea este in crestere copil pana la 1 septembrie 2013. Ne mai dorim un copilas si deja ne gandim cum o sa facem cu angajarea. A gasit sa se angajeze de la 1 septembrie la o scoala privata , doar ca aceasta scoala nu incheie contracte de munca pe un an intreg si doar cat tin cursurile, adica de la 1 septembrie pana pe 21 iunie. . Daca sotia mea ar urma sa nasca in luna mai, o sa primeasca indemnizatie crestere copil? MUltumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:02, 8 Februarie 2013
1. Sotia dvs. va beneficia de indemnizatie pentru CCC chiar daca va incheia un CIM pe perioada determinata mai mica de 12 luni.

2. Dupa incetarea CIM se va inregistra la Agentia de Somaj si aici fiind va putea sa beneficieze de concedii medicale, concediu de maternitate si CCC.

3. Cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sunt eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC si daca in ele sunt cuprinse luni in care a fost in CCC, luni in care a fost in somaj indemnizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pavalsimona pavalsimona Buna ziua! As avea nevoie de un sfat! Sunt insarcinata si conform doctorului, ar trebui sa nasc pe la sfarsitul lunii septembrie. Mentionez ca sunt in al ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate florinxx2001 florinxx2001 Buna, Sotia mea este studenta in an terminal, are licenta in iulie. Care ar posibilitatile ca sa beneficieze de concediu de maternitate? Precizez ca nu e ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului s.stefan s.stefan Buna ziua Sotia mea a terminat in luna iulie a anului 2013, cursurile de zi a unei forme de invatamant superior. In toamna aceluiasi an, a inceput cursurile ... (vezi toată discuția)