avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintarea postului in timpul concediului medical!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintarea postului in timpul concediului medical!!!

am urmatoarea speta,am sa va spun exact despre ce este vorba poate ne puteti sfatui ce sa facem :
sotul meu a fost anuntat verbal in data de 27.01.2009,k se vor face restructurari si k se vor da 10 persoane afara,printre care a fost si el.
Avand in vedere starea sanatatii lui, in aceasta perioada efectua niste analize periodice(diacnosticat cu Carcinom epidermoid-cod indemnizatie 14 si tubelculoza inactiva dupa interventia chirurgicala efectuata-cod indemnizatie 12)fiind obligatorii sa le faca.In aceeasi zi el urma sa faca control la mediucul pneumolog care i-a si dat tratament si concediu medical la urgenta incepand cu data de 28 01 2009 si continuand si in luna februarie.In aceasta perioada expira si cele 90 de zile de concediu medical legal pentru boala obisnuita,am fost la comisie in data de 12.02.2009 si ne-a prelungiut perioada cu inca 30 de zile si anume pana in data de 25 martie 2009.In data de 04 02 2009 am avut nevoie de 2 adeverinte de salariat pt ai servi la medic in care sa specifice nr zilelor de medical in ultimele 24 luni pt cod 14 si ultimele 12 luni pt cod 12 si in care era specificat k are functia de reprezentant comercial cu CM pe perioada nedeterminata si k vireaza pt asig de sanatate procentul respectiv.A fost anuntat telefonic k va primi prin posta o instiintare de desfiintare a postului,ceea ce s-a si intamplat am primit in data de 13 02 (11.02 data postei)o decizie in care directorul general mentioneaza k pentru eficientizarea rezultatelor societatii este necesara reducerea cheltuielilor de personal conform Deciziei Asociatului Unic din data de 19 01 2009 si Decizia Consiliului Director din data de27 01 2009 prin care se decide desfiintarea postului de reprezentant comercial si in acest sens se va comunica preavizul "D-nului...,caruia i se vor acorda toate drepturile legale,urmand a fi identificate eventualele pozitii libere in cadrul companiei.Durata preavizului este de 20 de zile lucratoare.-Prezenta decizie poate fi contestata in termen de 30 de zile de la comunicare,la instanta de la domiciliu/resedinta salariatului"Mentionez k el nu a semnat nimic de luare la cunostinta,decat ce a primit prin posta!
Intrebarea mea este din ce data intra in vigoare preavizul?
Avand in vedere k el este in medical si mai poate sta si mai mult avand in vedere k nu a stat in medical pe cod indemnizatie 14 decat 66 de zile si are dreptul la un an si jumatate,adica in timp ce el facea chimio-terapie s-a dus si la munca si in delegatii cand a fost cazul si are acest drept.
Si cat timp nu mai au voie ei sa angajeze in cazul in care spun k nu sunt nici alte "pozitii libere" pe care le poate ocupa?
Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:24, 14 Februarie 2009
1. Pe perioada concediului medical , termenul de preaviz este suspendat. Preavizul va incepe sa curga de la data ultimei zile de concediu medical sau de la data prevazuta in instiintare daca persoana nu este in concediu medical.
2. Condiţiile impuse de art. 65 din Codul muncii sunt desfiinţarea locului de muncă şi existenţa unei cauze efective, reale şi serioase. Prin urmare, in cazul concedierilor individuale nu exista interdictia de a face noi angajari. Art. 65 din Codul Muncii nu reglementează în sarcina angajatorului obligaţiile de diligenţă de a oferi salariatului care urmează a fi concediat un alt loc de muncă vacant.

In cazul in care el va sta o luna sau 2 in medical si apoi merge la munca 5 -10 zile, sa zicem, si intra iar in medical are acest drept ,se intrerupe preavizul din nou?
multumesc
Da, preavizul se suspenda daca intra din nou in concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul ajutor somaj simedreionela simedreionela buna ziua in perioada 16.09.2010-12.06.2011 am lucrat ,in perioada13.06.2011 am beneficiat de concediu medical prenatal am nascut pe 18.08.2011 ,pana pe ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj costa332 costa332 buna ,sotia mea este in concediu pt cresterea copilului care se termina peste o luna,poate intra in somaj dupa aceea? intrucat unde lucra sa restrans ... (vezi toată discuția)
Acte concediere desfiintare post miha254 miha254 Buna, stie cineva cu certitudine ce documente trebuie sa emita societatea care doreste concedierea unui salariat datorita desfiintarii postului ocupat de ... (vezi toată discuția)