avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbarea contractului de casa???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbarea contractului de casa???

Buna seara. Eu impreuna cu sotul avem o garsoniera. Am divortat intre timp, iar el a dat o declaratie la notar in care declara ca imi lasa mie X (pe numele de fata) garsoniera. Ce trebuie sa fac eu, unde trebuie sa merg ca sa schimb vechiul contract care este pe numele AMANDURORA, numai pe numele meu de fata, nu mi-am pastrat numele dupa sot? Adica sa am contractul numai pe numele meu?

Mii de multumiri.
Cel mai recent răspuns: MmariaM , utilizator 21:37, 18 Februarie 2013
In ce sens a dat acea declaratie? Ati facut partaj sau ce anume? Daca nu ati facut partaj si doreste sa va lase dumneavoastra acea garsoniera, mergeti impreuna la notar si intocmiti un contract de donatie. Cu stima.
Nu am facut partaj. Este o declaratie autentificata la notar. Eu, X, declar ca nu am avut nicio contributie la dobandirea acestui apartament, acesta fiind un bun proriu al fostei mele sotii YY, si nu am nicio pretentie impotriva acesteia de nicio natura cu privire la acest apartament.....

Multumesc pentru raspuns, dar as mai avea nevoie de ajutor...
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2013
MmariaM, utilizator
Inca mai astept un raspuns. Vreau sa precizez ca nu vreau sub nicio forma sa iau legatura cu fostul sot...
Ma gandesc ca cea mai simpla forma ar fi sa faceti un partaj de comun acord mai ales ca sotul pare a fi de buna credinta daca a dat o astfel de declaratie. Daca nu faceti partajul de buna voie va trebui sa va adresati instantei insa tot veti da cu ochii de sot, doar locul difera: instanta, notar sau mediator.
Am doua intrebari:
1. De ce mai trebuie sa vina sotul daca a dat deja aceasta declaratie?
2. Eu pot merge singura la notariat ca sa trec actul casei doar pe numele meu?

P.S. Si eu am dat aceeasi declaratie pentru o casa a lui...

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament fara partaj samire07 samire07 Buna ziua .Va rog sa ımi dati un sfat ın legatura cu vanzarea unui apartament fara partaj.ın 1997 am cumparat un apartament prin credit de la ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj, achitare sulta luiza44 luiza44 doresc si eu sa ma lamuriti si pe mine.... in urma partajului dupa divort am ramas cu apartamentul si cei 2 copii minori la acea vreme in schimbul platii unei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca mama mea a decedat, dar mama mai are o fiica ... Aya01 Aya01 Buna ziua, Daca mama mea a decedat, dar mama mai are o fiica din casatoria anterioara (sora mea vitrega, eu fiind fratele ei) si vorbim de doua ... (vezi toată discuția)