avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si partaj, achitare sulta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si partaj, achitare sulta

doresc si eu sa ma lamuriti si pe mine.... in urma partajului dupa divort am ramas cu apartamentul si cei 2 copii minori la acea vreme in schimbul platii unei sulte fostului sot , el mi-a cedat partea lui de casa eu devenind unic proprietar pe apartament conform sentintei civile cu formula investita, asta se intampla acum 7 ani.totul a fost ok pana acum o luna cand fostul sot ma ameninta ca va deschide in instanta pretentii sa impart casa cu el pe motiv ca nu am nici o dovada ca eu i=am dat lui bani, greseala mea a fost ca nu am facut nici un act de mana ca i-am data bani, dar a recunoscut in fata avocatului meu de atunci ca i-am dat bani si ca renunta in favoarea mea, si in sentinta se specifica acest lucru.
eu intre timp nu am mai facut nimic adica sa-mi schimb contractul de casa pe numele meu,. va rog frumos sa-mi spuneti ce pot face?. si daca fostul sot ma poate da in judecata acum?!

va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:43, 26 Noiembrie 2013
Ce scrie in sentinta exact ?
in sentinta scrie in felul urmator: "Eu reclamantul x (adica fostul sot) inteleg sa las paratei y *adica eu) in deplina proprietate si posesie cota mea de 1/2 din apartamentul situat la adresa x, dobandit in timpul casatoriei in baza contractului de vanzare cumparare .... in schimbul sultei corespunzatoare achitata de parata la data semnarii prezentei tranzactii.

2. eu parata y inteleg sa primesc in deplina posesie si proprietate apartamentul dobandit in comun cu reclamantu x in baza contractului de vanzare cumparare mai sus mentionat in schimbul platii sultei valorice corespunzatoare cotei sale de 1/2 din apartament achitata cu ocazia semnarii tranzactiei in cauza.

Noi reclamantul x si parata y suntem de acord cu cele consemnate in prezenta tranzactie care reprezinta vointa noastra libera si neviciata si declaram ca nu mai avem nici un fel de pretentii actuale sau viitopare , unul impotriva celuilalt, solicitand instantei sa consfinteasca invoiala noastra , pronuntand in acest sens o hotarare de expedient in termenii si conditiile mai sus mentionate.
Cu recurs in 15 zile de la comunicare fata de tranzactia incheiata.:"

asta scrie in sentinta eu fiind in acest proces parata, iar de atunci au trecut 7 ani, acum el ma ameninta si spune ca ma va da in judecata sa impartim apartamentul pe motiv ca nu am dovezi ca i-am dat bani, cum e posibil asa ceva?eu la data respectiva am facut imprumut in banca ca sa-i dau banii si inca mai platesc rata dar nu pot justifica ca am scos acei bani pentru a-i da lui, va rog sa-mi spuneti ce pot face? greseala mea cred este ca nu am trecut atunci apartamentul pe numele meu dar sincer am avut incredere ca totul e ok. ce pot face acum /? va rog frumos cine ma poate indruma corect? sau cred ca va trebui sa merg sa-mi iau un avocat, sau nu stiu cum sa procedez, va multumesc
Nu mai poate imparti apartamentul, nu poate cere asta, ci poate sa puna in executare hotararea sa va ceara sulta inca o data. Nu pot sa cred ca ati facut asa greseala sa nu aveti dovada platii !
Puteti sa contestati executarea pe motiv ca ati platit si sa va straduiti sa probati cum puteti si in subsidiar sa invocati implinirea termenului de prescriptie ca au trecut mai mult de 3 ani de cand putea sa puna in executare hotararea.
Ati putea incerca sa intabulati proprietatea in baza hotararii si daca va cere dovada platii sa cereti instatei sa constate ca dreptul individului la actiune e prescris.
incercati sa ajungeti la un avocat.
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare sulta AdrianSA AdrianSA Buna ziua, In urma partajului sunt obligat sa platesc o sulta de X lei (Y euro). Hotararea este din martie 2016 iar aceasta a devenit definitiva in ... (vezi toată discuția)
Modalitati de plata sulta loanabelciu loanabelciu Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti ce modalitati de plata sunt acceptate in instanta pentru plata sultei (mai bine zis avem un apartament cu 3 camere ce ... (vezi toată discuția)
Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)