avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achitare sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achitare sulta

Buna ziua,

In urma partajului sunt obligat sa platesc o sulta de X lei (Y euro). Hotararea este din martie 2016 iar aceasta a devenit definitiva in februarie 2017, eu avand termen de 6 luni de la pronuntarea hotararii definitive pentru achitarea sultei. Intrebarile mele sunt:
- Pot achita sulta direct in contul bancar al sotiei? Sau ar trebui sa merg la un executor?
- Achit sulta exact asa cum a fost stabilita, repet, suma in lei (euro in paranteza). Mentionez ca sotia ar dori sa actualizez suma in lei in functie de modificarea cursului leu-euro, desi in hotarare nu se mentioneaza nimic legat de o eventuala actualizare.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AdrianSA , utilizator 16:01, 21 Iulie 2017
puteti achita sulta direct in contul creditoarei.Nu e nevoie de executor.
Achitati sulta exact cum scrie in hotarare, in lei probabil. Daca instanta nu a dispus actualizarea sumei nu aveti datoria sa achitati nimic in plus/
Buna ziua,
1. da, puteti achita sulta direct in cont fara executor. Scrieti la motivul tranzactiei ,,ACHITARE SULTA CONFORM SENTINTA ... Pronuntata in dosar nr ..."
2. achiati suma stabilita de instanta. Pentru modificarea solicitata de sotie trebuia ca in sentinta sa scrie ,,la valoarea EURO de la momentul achitarii". Fosta va poate actiona in instanta daca doreste modificarea sultei dar nu prea are sanse.
Ar trebui totusi sa va grabiti, incuviintarea executarii se face fara citare, asa ca va puteti trezi cu somatie si decizie de executare la care veti achita cheltuieli deloc neglijabile in cazul in care ati depasit termenul.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iulie 2017
emil6702, utilizator
La inceputul lunii august expira termenul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

termen in care trebuie platita sulta mgb1ro mgb1ro Va rog sa-mi raspundeti daca exista un termen in care trebuie platita sulta, in situatia in care nu este specificat in Hotararea judecatoreasca decat suma nu ... (vezi toată discuția)
Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)
Achitare sulta dodorel62 dodorel62 Buna ziua. Eu am avut un proces de partaj si in urma acestu partaj eu am ramas cu casa si trebuie sa-i achit sulta fostei soti o suma de 500 milioane de lei ... (vezi toată discuția)