avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Schimbarea contractului de casa???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Schimbarea contractului de casa???

Buna seara. Eu impreuna cu sotul avem o garsoniera. Am divortat intre timp, iar el a dat o declaratie la notar in care declara ca imi lasa mie X (pe numele de fata) garsoniera. Ce trebuie sa fac eu, unde trebuie sa merg ca sa schimb vechiul contract care este pe numele AMANDURORA, numai pe numele meu de fata, nu mi-am pastrat numele dupa sot? Adica sa am contractul numai pe numele meu?

Mii de multumiri.
Cel mai recent răspuns: MmariaM , utilizator 21:37, 18 Februarie 2013
Poate nu am fost inteleasa...
Printre altele aceasta declaratie in final suna asa:

Eu, X, declar ca nu am avut nicio contributie la dobandirea acestui apartament, acesta fiind bun propriu al fostei mele sotii Y, si nu am nicio pretentie cu privire la acest apartament.
Precizez ca nu s-au dobandit alte bunuri in timpul casatoriei si nu am facut niciun act de partaj.
DAU PREZENTA DECLARATIE FIIND NECESARA LA TRANSCRIEREA APARTAMENTULUI PE NUMELE meu Y (aici este numele meu de fata).

Deci, pot merge la notar ca sa trec casa doar pe numele meu fara ca fostul sot sa fie prezent? Intreb fiindca am luat legatura cu un notariat si nu faceau contracte de acest gen... Unde sa fac acest contract?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 Februarie 2013
MmariaM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament fara partaj samire07 samire07 Buna ziua .Va rog sa ımi dati un sfat ın legatura cu vanzarea unui apartament fara partaj.ın 1997 am cumparat un apartament prin credit de la ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj, achitare sulta luiza44 luiza44 doresc si eu sa ma lamuriti si pe mine.... in urma partajului dupa divort am ramas cu apartamentul si cei 2 copii minori la acea vreme in schimbul platii unei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca mama mea a decedat, dar mama mai are o fiica ... Aya01 Aya01 Buna ziua, Daca mama mea a decedat, dar mama mai are o fiica din casatoria anterioara (sora mea vitrega, eu fiind fratele ei) si vorbim de doua ... (vezi toată discuția)