avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Riscul impersonarii cu un cont fals pe Facebook
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Riscul impersonarii cu un cont fals pe Facebook

Buna ziua, as dori sa stiu care pot fi cele mai grave consecinte din punct de vedere legal pentru o persoana care isi face un cont pe facebook folosind un nume fictiv, insa folosind, spre exemplu, o poza a unei alte persoane. Voi descrie sumar situatia la care ma refer.

Persoana X creeaza un cont pe Facebook cu nume fictiv si isi pune poza persoanei Y pe care nu o cunoaste, fara nici o intentie de a o hartui sau de a interactiona cu aceasta. Persoana Y gaseste intamplator profilul, pe care il raporteaza la Facebook, care sterge imediat contul X. Poate persoana Y sa depuna plangere la politie si sa solicite daune de vreun fel? Exista legislatie in Romania cu privire la acest lucru?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dia22 , utilizator 20:20, 11 Februarie 2013
In cel mai rau caz este o violare a drepturilor de autor si a dreptului asupra imaginii proprii. De obicei aceste abuzuri se rezolva administrativ de catre Facebook si nu conduc la urmarie penala. Vulturul nu prinde muste.
riscul este ZERO. facebook a admis oficial ca exista peste 300 milioane de conturi false pe Facebook.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru batjocorire pe facebook ce trebuie sa fac?? gabit1975 gabit1975 cineva anonym s-a folosit de poza mea si a modificat-o scriind lucruri urate in poza . ce trebuie sa fac?? (vezi toată discuția)
Cineva pretinde ca sunt eu pe facebook lupas_camelia lupas_camelia Buna ziua, De ceva timp cineva creeaza conturi cu numele meu pe Facebook si trece la informatii lucruri care nu sunt adevarate si care aduc prejudicii ... (vezi toată discuția)
Cont fals pe facebook in numele meu nicusor3479 nicusor3479 Tocmai am descoperit, cu ajutorul unui prieten, ca cineva s-a folosit de datele mele inclusiv de fotografii cu imaginea mea si a creat un cont pe facebook. ... (vezi toată discuția)