avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate-iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate-iesire din indiviziune

am facut sucesiunea pentru ambi parinti cum ar fi mai bine sa inaintez personal actele catre tribunal avind procura judiciara de la toti frati sau sa angajej un avocat si cat mar costa avocatul.cat costa numai depunerea actelor
Pe calea instantei judecatoresti( Judecatoria), se poate formula cerere de iesire din indiviziune de catre Dvs, situatie in care veti avea calitatea de reclamant iar celelalte parti vor avea calitatea de parat. Cat ar costa avocatul ? depinde la cine apelati si cum conveniti asupra acestui cost. "Depunerea actelor" nu costa nimic. Va trebui achitata o taxa de timbru in valoare de 3% din valoarea masei partajabile, aceasta fiind impartita la sfarsitul solutionarii cuzei intre toate partile care au participat la judecata
Bine ar fi sa apelati la unavocat,. Este necesara formularea corecta a actiunii, a evaluarii imobilelor , iar in situatia in care va intelegeti ,este f important modul de redactare a contractului de tranzactie pt. ca acesta va deveni actul dvs. de proprietate .
va multumesc
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
Pentru continuarea discutiei , aveti posibilitatea sa folositi optiunea "raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
dino12345 a scris:

am certificat mostenitor procura judiciara copii de la toate actele la fiecare mostenito as dori sa stiu daca pot sa inaintez actele catre tribunal singur sau sa angajrz un avocat si cit mar costa taxa de timbru si avocatul

Alina Stroila a scris:

Taxa de timbru se calculeaza in functie de valoarea imobilelor. Nu va poate spune nimeni fara a intocmi o nota de calcul. Cat priveste onorariul, fara un studiu al actelor este destul de greu....

Joha a scris:

Puteti sa va reprezentati si singur , dar puteti angaja si un avocat daca in procuri se specifica acest lucru, si de obicei in cele judiciare se specifica ca puteti angaja unul sau mai multi avocati, experti etc....
Luati legatura cu un avocat sa vedeti care este onorariul , nu exista tarife fixe....

dino12345 a scris:

da corect dar taxa de timbru cit costa pentru titlu de propietate .este in valuarea casei si al terenului de la rolu fiscal valuarea ei in afara de cadastrului si intabulare care se trimite de catre tribunal

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
eu nu am intele mii scuze pentru intrebarile pe care leam pus dar nefiind in domeniu nu am stiut am inteles in mare la discutia despre titlu de propietate daca as avea de castigat in proces si cat ar dura aceastea multumesc

Alte discuții în legătură

Partaj voluntar pretul acestuia melinaR melinaR buna dimineata am o mare problema cu impozitul pe terenul agricol eu impreuna cu sotul meu si fata mea locuim in casa parinteasca din partea sotului problema ... (vezi toată discuția)
Partaj ghita florian ghita florian ce documente imi trebuie ptr partaj,unde se depun si daca este necesar sa angajej un avocat _ cu avocat cit ma costa iar fara avocat cit? { aproximativ} ... (vezi toată discuția)
Cerere pentru acordarea unui nou termen de judecata elenaelenad elenaelenad buna ziua.pe 18 aprilie am termen de judecata si nu pot sa ma prezint.cu cate zile inainte trebuie sa depun cererea?pot sa o depun pe 17 aprilie?multumesc (vezi toată discuția)