avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... neplata cotelor de administrare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

neplata cotelor de administrare

Buna ziua,

In cazul in care refuz plata remuneratiei administratorului intr-un ansamblu rezidential mi se poate opri furnizarea apei? Mentionez ca dezvoltatorul furnizeaza apa in acest complex fara a percepe vre-o taxa pentru consumul de apa.
Contractual de administrare, specifica urmatoarele:

3.2. Cu conditia achitarii integrale de catre Beneficiar a Costuri aferente Spatiilor Comune precum si a remuneratiei Administratorului, Administratorul va actiona in vederea indeplinirii obligatiilor sale cu diligenta unui bun proprietar.

3.3. Administratorul va presta urmatoarele servicii:

a. Facilitati ale Complexului (apa, servicii de canalizare, electricitate, paza si protectie, eliminarea deseurilor). Toate cheltuilelile aferente serviciilor descrise mai jos vor fi suportate integral de catre toti proprietarii din Complex.

Problema mea este ca nu vreau sa platesc remuneratia administratorului iar acesta m-a amenintat ca imi sisteaza furnizarea apei. Are acesta vre-un temei legal sa-mi sisteze furnizarea apei?

Va redau mai jos si un extras din Regulamnetul complexului:

VIII. Utilitati Apa&Canalizare

8.1. Avand in vedere necesitatea cooperarii tuturor Proprietarilor in vederea asigurarii furnizarii apei si a serviciilor de canalizare pentru toate Imobilele din Complex, respectiv a platii integrale si la timp a contravalorii acestor servicii catre furnizori/autoritatile competente, Proprietarii declara ca sunt de acord si imputernicesc Administratorul/Dezvoltatorul Complexului sa debranseze rauplatnicii in situatia in care exista intarzieri la plata care depasesc 45 (patruzecisicinci) zile de la data scadentei, fara a fi necesara punerea in intarziere, efectuarea vreunei formalitati suplimentare sau interventia instantei.

Apreciez raspunsul dumneavoastra.
Raspunsul este precizat chiar de dvs
Proprietarii declara ca sunt de acord si imputernicesc Administratorul/Dezvoltatorul Complexului sa debranseze rauplatnicii in situatia in care exista intarzieri la plata care depasesc 45 (patruzecisicinci) zile de la data scadentei, fara a fi necesara punerea in intarziere, efectuarea vreunei formalitati suplimentare sau interventia instantei.

Orice asumare de neplata cote parti intretinere concret reprezinta restanta,pentru care...in sitoatia in care exista intarzieri la plata care depasesc 45 zile,proprietarii imputernicessc administratorul sa debranseze rauplatnicii
Sigur, dar aceasta debransare se refera la neplata utilitatilor si nu neplata remuneratiei administratorului. In cazul meu, eu as plati consmul de apa daca mi l-ar facture dar refuz sa platesc remuneratia administratorului.

Multumesc anticipat.
Ne-ati citat urmatoarele, desi paragraful este scos din contextul sau din contract:
3.2. Cu conditia achitarii integrale de catre Beneficiar a Costuri aferente Spatiilor Comune precum si a remuneratiei Administratorului, Administratorul va actiona in vederea indeplinirii obligatiilor sale cu diligenta unui bun proprietar.

1.Ce anume este conditionat de ceea ce este scris in citat?
2. Iar ceea ce este conditionat are in vedere, dupa cum se poate constata, si achitarea remuneratiei administratorului.

Da, dar contractual de administrare intra in vigoare la data inaugurarii complexului, (nu a fost declarata inaugurarea inca).

vezi ceea ce este scos din contractual de administrare:
"3.2. Cu conditia achitarii integrale de catre Beneficiar a Costuri aferente Spatiilor Comune precum si a remuneratiei Administratorului, Administratorul va actiona in vederea indeplinirii obligatiilor sale cu diligenta unui bun proprietar"

Asta inseamna ca acest contract nu este inca in vigoare!
Pe asta ma si bazez cand affirm ca nu vreau sa platesc, desi administratorul isi ideplineste obligatiile din contractual de administrare in ceea ce priveste furnizarea apei.

In schimb Regulamentul este in vigoare si tocmai de aceea sunt ameninta cu sistarea furnizarii apei.

Multumesc anticipat.
petunie a scris:
Da, dar contractual de administrare intra in vigoare la data inaugurarii complexului, (nu a fost declarata inaugurarea inca).

Acel administrator munceste si gestioneaza condominiul respectiv chiar daca nu a fost inaugurat, cum spuneti dumneavoastra.
Asa ca o gluma, puteti renunta la apa, lift, caldura, gaz, curatenie..., pana cand se va inaugura complexul.

Alte discuții în legătură

Salutare, locuiesc de aproape un an într-un complex rezidential ... Rodichisan Rodichisan Salutare, locuiesc de aproape un an într-un complex rezidential cu blocuri și case, iar dezvoltatorul ne cere tuturor bani pentru îngrijirea complexului și ... (vezi toată discuția)
Chirias in litigiu cu proprietarul costas2828 costas2828 Sunt administrator de bloc si am urmatorul caz: chiriasul unui apartament a incheiat o intelegere verbala cu proprietarul pentru conditiile de inchiriere. ... (vezi toată discuția)
Se pot tăia utilitățile unui chiriaș (persoana juridică) ... DenisaDdd DenisaDdd Se pot tăia utilitățile unui chiriaș (persoana juridică) dacă nu și-a plătit chiria și nici utilitățile de mai bine de 6 luni? Menționez ca acest ... (vezi toată discuția)