avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Reprezentant legal in concediu maternitate?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Reprezentant legal in concediu maternitate?

Buna ziua, as vrea sa va cer ajutorul privitor la urmatoarele doua intrebari:
- Poate o persoana aflata in concediu de maternitate sa fie numita reprezentant legal (desemnat de consiliul director) al unui ONG (fara a implica raporturi de munca)?
- Poate o persoana aflata in concediu de maternitate sa fie numita director executiv al unui ONG? (si sa exercite functia ca voluntar, fara raporturi de munca/remuneratie)

Mentionez faptul ca organizatia respectiva este cea de la care persoana in cauza a plecat in concediu de maternitate, tot de pe pozitia de director executiv.

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
Valeriu28, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:02, 17 Martie 2013
"Nu exista o astfel de interpretare la autoritati".
Ar fi o veste foarte buna ca NU MAI exista asemenea interpretari, care si in opinia mea nu sunt OK. Cunoasteti insa practica tuturor ITM si altor autoritati din tara in ultimii ani, sau pe ce va bazati in afirmatia ferma ca "nu exista astfel de interpretare"? Ca interpretarile de texte legale variaza adesea in spatiu de la un judet la altul si chiar de la un functionar la altul si in timp uneori de la o luna la alta fara sa se modificat legislatia...
O cunosc destul de bine ... iar ITM-urile nu au de-a face cu indemnizatia pentru CCC ...
"ITM-urile nu au de-a face cu indemnizatia pentru CCC"
Asa este, nu tine de relatiile de munca, insa la controale, cand au intalnit persoane activand ca volntari si care erau someri sau in CIC etc. adesea au suspicionat ca de fapt este munca la negru mascata in contract de voluntariat si organizatia controlata a avut de dat multe explicatii daca nu avea clar pus pe hartie situatia incat sa rezulte ca respectivul chair e animat de dorinta de a voluntaria... Si uneori ITM au sesizat alte autoritati pe motiv ca li s-a parut suspect, pentru ca inspectorii adesea nu prea inteleg cum e cu domeniul ONG, sau nu cred ca exista sau ca nimeres ei peste oameni care cu adevarat fac acte dezinteresate ex. voluntariat "pe bune" si se gandesc ca in cele mai multe cazuri este o simulatie ( ca din pacate da, exista multe "smecherii" facute mai ales de falsele ONG-uri, cele care sunt doar masti ale unor firme, institutii publice sau partide politice etc.)
Nu generalizati activitatea ITM-urilor .. o cunosc cat se poate de bine si nu este chiar asa cum spuneti dvs ..

P.s.
Cred ca este cazul sa ne rezuman la subiectul acestui topic si sa nu mai deviem discutiile ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare ong opera cristivoicu cristivoicu Doresc sa infiintez o organizatie non guvernamentala, asociatie,obiectivul principal fiind Opera.Pentru a se putea infiinta acest ong este nevoie de minim 3 ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie andreidarius andreidarius 1.Pentru infiintarea unei asociatii avand ca scop crearea unei centru de plasament are cine un model de statut sau/si de act constitutiv? Nu suntem specialisti ... (vezi toată discuția)
Statutul stabileste ca presedintele si directorul executiv reprezinta fundatia Fundatia Pentru Comunitate Fundatia Pentru Comunitate Statutul stabileste ca presedintele si directorul executiv reprezinta Fundatia fata de tertii. Numele si datele presedintelui sunt cuprinse in statut, iar ... (vezi toată discuția)