Buna, am o problema cu ANAF, m-am trezit cu o poprire pe cont. Eu datorez unui furnizor o suma de bani, acest furnizor are datorii la stat, anaf vine si-mi face poprire pe cont pentru acel furnizor la care eu ii datorez bani. E posibil asa ceva?.
desigur, juridic operatiunea se numeste cesiune de creanta, adica debitorul Anaf-ului cedeaza creanta ce o are la dvs, mai ales acum in sistemul informatic contabil centralizat se vede absolut totul de catre ANAF.
Nu este corect sa aveti poprire pe cont din cauza furnizorului. In mod normal, ANAF ar trebui sa va trimita o adresa in care sa va specifice ca suma datorata furnizorului sa o virati in contul ANAF.
In cazul unui furnizor la societatea unde lucrez asa s-a procedat. Nu vad de ce X, care are datoriile la stat platite sa se trezeasca cu poprire pe cont din cauza furnizorului.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.