avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general poprire
Discuție deschisă în Contabilitate în general

poprire

Buna, am o problema cu ANAF, m-am trezit cu o poprire pe cont. Eu datorez unui furnizor o suma de bani, acest furnizor are datorii la stat, anaf vine si-mi face poprire pe cont pentru acel furnizor la care eu ii datorez bani. E posibil asa ceva?.

Cel mai recent răspuns: jade_0923 , utilizator 19:29, 9 Februarie 2013
desigur, juridic operatiunea se numeste cesiune de creanta, adica debitorul Anaf-ului cedeaza creanta ce o are la dvs, mai ales acum in sistemul informatic contabil centralizat se vede absolut totul de catre ANAF.
Nu este corect sa aveti poprire pe cont din cauza furnizorului. In mod normal, ANAF ar trebui sa va trimita o adresa in care sa va specifice ca suma datorata furnizorului sa o virati in contul ANAF.

In cazul unui furnizor la societatea unde lucrez asa s-a procedat. Nu vad de ce X, care are datoriile la stat platite sa se trezeasca cu poprire pe cont din cauza furnizorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs de popriri comerciale / intre profesionisti, prin executori smeagull smeagull Buna ziua, pentru un furnizor de-al meu X am doua popriri successive prin executor judecatoresti diferiti, infiintate la cateva zile distanta. Nu stiu cum ... (vezi toată discuția)
Dubla cesionare/creanta-la administratia financiara bogdan.netejoru bogdan.netejoru Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea de a citi randurile de mai jos: Am un Srl o agentie de publicitate, un furnizor a dus toate facturile restante la ... (vezi toată discuția)
Eroare plata anaf Roxana Cotolan Roxana Cotolan Bună ziua, dintr-o eroare am facut o plată către ANAF și am scris CUI-ul altei societății. Nestiind că ANAF-UL nu are CUI am copiat CUI-ul unei alte ... (vezi toată discuția)