pentru un furnizor de-al meu X am doua popriri successive prin executor judecatoresti diferiti, infiintate la cateva zile distanta.
Nu stiu cum sa procedez practic, cui platesc de fapt sumele? La executorul care a pus poprirea dintai? La amandoi? La ultimul?
Ambele popriri au in spate creante comerciale clasice, nu am vreo indicatie de ordine de preferinta.
As vrea si temeiul legal, ca ma uit in cod de 3 ceasuri si nu ma dumiresc. Multumesc mult
In calitate de tert poprit aveti obligatia sa puneti in executare ambele popriri.
Impartiti suma datorata debitorului proportional cu creanta fiecarui creditor.
Multumesc. Temeiul legal prin care (tocmai) tertul poprit (este obligat sa) imparta sumele (si de ce in mod) proportional cu fiecare creanta ar fi ...?
Multumesc. Eu insumi nu am ragasit acel temei fiindca am dubii ca acel capitol din CPC genereaza obligatii pentru tertul poprit - sectiunea pare a fi aplicabila exclusiv operatiunilor realizate de executorul judecatoresc spre finalul exeutarii, dupa ce eu voi fi facut plata(colectarea distribuirea fiind exclusiv in atributiunile organului de executare). Nu am regasit argumente legale pentru o analogie tertul poprit = organ de executare.
Oricum, am inteles indrumarea, pare o solutie simpla si fara riscuri in final.
Daca nu aveam cu cine sa ma consult, as fi mers pe o conexare de executari, chiar cu actiune in instant... :(
Acum va rog sa sa sfatuiti in continuare. Problema s-a complicat, a mai aparut si o poprire de ANAF pentru acelasi debitor:help:
Acum ce mama ei de treaba fac?
Intr-adevar, calea legala (si normala) ar fi urmatoarea - sa comunicati primului executor ca s-au instituit si celelalte popriri, iar acesta sa dispuna printr-o incheiere retinerea a 1/2 din venitul net al debitorului si distribuirea sumei proportional cu creanta fiecarui creditor.
In practica, se intampla rar asta...
De regula, tertul poprit vireaza banii si comunica ce si cum (cat). Asta e varianta cea mai simpla si rapida, si n-am auzit sa faca careva contestatie din acest motiv.
Nu conteaza ca a treia poprire este de la ANAF, distribuirea se face la fel, proportional cu fiecare creanta, doar ca acum inpartiti la trei creditori in loc de doi.
2 popriri
crenguta79
Buna ziua,
Am primit pentru o salariata o a doua poprire, pentru un imprumut neplatit. Conform Codului de Procedura Civila vom retine 1/2 din veniturile nete ... (vezi toată discuția)