avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Trei popriri succesive
Discuție deschisă în Executare silită

Trei popriri succesive

Intrebarea e urmatoarea: Ce se intampla cu a doua si a treia poprire pe salariul angajatului? Executorii sunt obligati sa faca cerere de conexare si daca nu fac, ce trebuie sa faca tertul poprit?

PS: nu e vb despre creante privilegiate.
Cel mai recent răspuns: gabi1984 , utilizator 13:01, 23 Noiembrie 2016
Buna ziua,

Executorul nu este obligat sa faca conexarea dosarelor de executare.
Tertul poprit trebuie sa retina maxim 1/2 din salariu si sa vireze lunar la fiecare executor suma proportionala cu debitul solicitat in cadrul fiecarui dosar executional.
Mulțumesc pentru răspuns. Am mai citit această opinie, însă în Codul de procedură civilă nu este nici o prevedere care să-l oblige pe terțul poprit să calculeze el proporțiile fiecărui creditor. Eu interpretez în sensul că în momentul în care am reținut și virat 1/2 din salariu, obligația mea a fost îndeplinită. Art.787 spune că trebuie să-l informez pe primul executor că mai există o a doua poprire, a treia, etc. Dacă face cerere de conexare e treaba lui. nNu mi se pare normal ca executorul aferent celei de-a treia popriri să-mi facă cerere de validare a popririi (și amendare!) din moment ce eu l-am informat ce popriri mai sunt pe contul omului, precum și executorii care se ocupă. Mi se pare abuziv și neprofesionist.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2016
gabi1984, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri pe salariu monicagheorghe monicagheorghe Buna ziua, Va rog, frumos, sa ma ajutati cu urmatoarea speta: un salariat are x popriri in valoare de y lei. Are un salariu de baza lunar brut de ... (vezi toată discuția)
Concurs de popriri comerciale / intre profesionisti, prin executori smeagull smeagull Buna ziua, pentru un furnizor de-al meu X am doua popriri successive prin executor judecatoresti diferiti, infiintate la cateva zile distanta. Nu stiu cum ... (vezi toată discuția)
Cum pot face ca pensia de întreținere să fie virată în contul meu, nu în cel al executorului? sombreros sombreros Buna ziua. Este normal ca executorul, contractat de mine, sa primeasca pensia mea alimentara in contul lui bancar? Suma, reprezentand pensia alimentara, a fost ... (vezi toată discuția)