avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Concurs de popriri comerciale / intre profesionisti, ...
Discuție deschisă în Executare silită

Concurs de popriri comerciale / intre profesionisti, prin executori

Buna ziua,

pentru un furnizor de-al meu X am doua popriri successive prin executor judecatoresti diferiti, infiintate la cateva zile distanta.
Nu stiu cum sa procedez practic, cui platesc de fapt sumele? La executorul care a pus poprirea dintai? La amandoi? La ultimul?
Ambele popriri au in spate creante comerciale clasice, nu am vreo indicatie de ordine de preferinta.

As vrea si temeiul legal, ca ma uit in cod de 3 ceasuri si nu ma dumiresc. Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 13:07, 25 Septembrie 2016
Așa este. În mod hiper legal, al doilea executor era obligat să ceară conexarea. Dar, din motive de muncă în plus, și altele, nu o fac.
În această situație, terțul poprit este obligat să sufle în iaurt. iaurtul cu cea mai potrivită temperatură este cel ce v-a fost indicat. Nu riscă absolut nimic, pentru că nimeni nu primește mai puțin decât i s-ar cuveni dacă s-ar proceda hiperlegal.
Va multumesc foarte mult, apreciez in mod deosebit ultimele 2 raspunsuri, si pentru profesionalism, si pentru nota de colocvial si umor :bow:
Apropos, nu vorbim de poprire pe salarii, ci pe sume de plata intre doua firme pe contracte comerciale. De aia intelegerea mea e ca popririle greveaza intreaga suma, nu doar 1/2.
bejvoiculescu a scris:
sa dispuna printr-o incheiere retinerea a 1/2 din venitul net al debitorului

Eu par a fi un ghinonist in materie de executari silite ale partenerilor mei, am validari in curs doar pentru ca nu am confirmat popririle, desi am retinut si virat sumele, si am avut probleme importante in trecut pe simultaneitate de executari silite + cesiune de creanta + intrare in insolventa. De-aia faza cu iaurtul.

Mulutmesc, respectele mele.

Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2016
smeagull, utilizator
Nu vă faceți griji în legătură cu astfel de validări. Snt frecții. Dacă aș fi judecător l-aș amenda pe executorul sau creditorul care cere așa ceva.

Cred ca nu ati explicat bine situatia. Cred ca sunteti o firma si datorati la firma X o suma. A aparut un executor al firmei X care vrea acea suma, apoi al doilea executor, apoi ANAF. Toti vor respectiva suma. Nu am idee cum sa o impartiti dar fiti foarte atent. Nu as plati pana nu am solutii scrise clare, legale si limpezi de la fiecare popritor dar nici prea tarziu pentru ca pot aparea alte probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri pe salariu monicagheorghe monicagheorghe Buna ziua, Va rog, frumos, sa ma ajutati cu urmatoarea speta: un salariat are x popriri in valoare de y lei. Are un salariu de baza lunar brut de ... (vezi toată discuția)
Trei popriri succesive gabi1984 gabi1984 Intrebarea e urmatoarea: Ce se intampla cu a doua si a treia poprire pe salariul angajatului? Executorii sunt obligati sa faca cerere de conexare si daca nu ... (vezi toată discuția)
2 popriri crenguta79 crenguta79 Buna ziua, Am primit pentru o salariata o a doua poprire, pentru un imprumut neplatit. Conform Codului de Procedura Civila vom retine 1/2 din veniturile nete ... (vezi toată discuția)